Afbeelding
Foto: Sonia Akil

Basisschool De Aventurijn helpt de voedselbank

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Leerlingenraad van basisschool De Aventurijn overhandigde donderdag 22 december 19 dozen vol met artikelen aan de Voedselbank in Etten-Leur. Op deze manier hoopt de school de Voedselbank te helpen om zoveel mogelijk mensen een mooie Kerst te bezorgen. 

“Er is veel armoede op de wereld. Helaas is dat ook in Nederland en Etten-Leur”. In deze tijden waarin de kosten voor boodschappen en energie ongekend hard stijgen, zijn er helaas mensen die elke euro moeten omdraaien. “Er is dicht bij ons hard hulp nodig en daar dragen de leerlingen graag een steentje aan bij”, aldus basisschool De Aventurijn. De leerkrachten van De Aventurijn vinden het belangrijk dat hun leerlingen leren dat er ook dichtbij armoede is en het goed is om elkaar te helpen en er voor elkaar te zijn.  

De voorraden van afgelopen jaar waren op en er zijn nog steeds veel mensen afhankelijk van de Voedselbank deze winter. Daarom hebben de leerlingen van De Aventurijn, in overleg met de voedselbank, vooral houdbaar eten en drinken, maar ook verzorgingsproducten ingezameld. “Ouders en kinderen hebben massaal hun kasten doorgezocht naar bruikbare spullen en er zijn zelfs extra boodschappen gehaald”. 

“Hartverwarmend”, vindt Sonia Akil, directeur van De Aventurijn. “In deze drukke tijd rond Kerst is het mooi om te zien dat zoveel ouders en kinderen hebben gedoneerd!”

De Voedselbank Etten-Leur laat weten blij verrast te zijn en danken hierbij de school, de ouders en kinderen die deze mooie donatie mogelijk hebben gemaakt.