Uitreiking beker aan de winnaar.
Uitreiking beker aan de winnaar.

Het Liesbossche Libre biljarttoernooi 2022

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - In gezamenlijk overleg is door de drie Liesbossche biljartclubs (KBO, KUK en BCLB) het jaarlijkse Libre toernooi georganiseerd. Dit alweer voor de 15e keer. In maart en mei 2023 zal er ook weer een driebanden- en een bandstoottoernooi worden georganiseerd.

Het toernooi is gehouden, verdeeld over drie avonden, de finale is gespeeld op zaterdagmiddag in het Gemeenschapshuis Liesbos, Liesstraat 4 te Breda, een sfeervolle loctie met twee zeer goede biljarttafels. Voor het toernooi hadden zich 34 spelers aangemeld, voor de eerste keer ook twee dames.

Toen op vrijdagavond de biljartballen stopten met tikken bleven er 16 spelers over. Zeven leden van de BCLB, zes leden van de KBO en drie leden van KUK. Na de knockoutfase diende de twee overgebleven spelers, Kees Hellemons en Cees van Elteren, beiden van de BCLB, uit te maken wie het toernooi zou winnen.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Doch na een felle eindspurt van Kees Hellemons, slaagde deze erin zijn tegenstander achter zich te houden en als winnaar, net als in 2021, het toernooi winnend af te sluiten.

Geconcludeerd kan worden, dat er:
- sprake is van een zeer goed georganiseerd toernooi;
- veel en zeer goede spelers aanwezig waren, alsmede voldoende tellers/schrijvers;
- sprake is van een sfeervolle locatie, waarbij de organisatie goed had gezorgd voor de inwendige mens;
- sprake is van een evenement dat jaarlijks dient te worden georganiseerd.