Afbeelding
Foto: Frans van der Bom

Janna neemt Nieuwjaarsduik: ‘Je gaat heel fris het nieuwe jaar in!’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - “Mama misschien is het goed dat ik als voorbereiding op de Nieuwjaarsduik een paar keer thuis in een ijskoud bad ga liggen…!”

Janna van Arensbergen is een van de ruim 35 kinderen die dit jaar deelnemen aan de Nieuwjaarsduik in de Westpolderplas, die georganiseerd wordt door Jachthaven ‘De Turfvaart’. Op 2 januari zal ze 10 jaar worden en ze is apetrots dat ze dit koude kunstje geflikt heeft. Samen met haar Moeder staat ze na afloop van haar prestatie te genieten van een beker warme chocomel, Samen met 10 familieleden waaronder haar vader en moeder heeft Janna deze prestatie geleverd.

Deze eerste keer is haar goed bevallen, ondanks het feit dat ze tijdens het wachten op het aftellen het erg koud had; daarna echter niet meer, wat haar Moeder de opmerking ontlokt: ” Je hebt echt wel blauwe lippen nu!”

Toen thuis het besluit genomen was om met de hele familie aan dit evenement deel te gaan nemen, wilde Janna als fysieke voorbereiding zelfs iedere dag een paar keer in een ijskoud bad gaan liggen. Hier heeft haar moeder echter een stokje voor gestoken.

Op de vraag waarom Janna aan deze koude duik deelgenomen heeft is haar resolute antwoord: “Nou het is heel erg gezond en je gaat heel erg fris het nieuwe jaar in!” Volgend jaar haan we weer met de hele familie meedoen, ik heb er nu al zin in!”