25 jaar bestaan van de Maja Dansers Etten-Leur

ETTEN-LEUR - In een plaatselijk stamcafé werd door de kasteleinsvrouw een smartlappenkoor opgericht. Hiervan zijn enkele leden gaan vragen of er ook een Country Linedans Club opgericht kon worden. Hier had men wel oren naar en werd er opzoek gegaan naar iemand die hier les in kon geven. Zo kwamen ze in contact met Jack en Marian Mol die in Oudenbosch al jaren aan het dansen waren. Alleen lesgeven hadden ze nog nooit gedaan, maar ze wilde het graag proberen.


De eerste introductie les vond plaats op donderdagavond 11 januari 1998. Er was zoveel belangstelling dat er al snel in 2 groepen gedanst moest worden. De zaal was te klein om de hele groep in een keer les te geven. Omdat het zo goed ging werd er besloten de Maja Dansers aan te melden bij de North-Hill-Country Dansers, die het countrydansen in Nederland hebben grootgemaakt. Jack en Marian waren degene die de dansen uit lesten. In de jaren van ons bestaan hebben we wel het een en ander meegemaakt. Vaak zijn we moeten veranderen van danslocatie omdat we regelmatig te maken kregen met het sluiten van de zalen. Elk jaar zijn we te vinden op de Havenfeesten in Leur en werden er her en der demo's gegeven. Na 25 jaar bestaan we nog steeds ondanks het verlies van Jack Mol onze instructeur en medeoprichter van de club. Gelukkig is Marian nog steeds van de partij en zijn de taken binnen de Maja Dansers wat meer verdeeld. Hierdoor zijn we in staat om door te gaan. Er wordt op zondagavond met veel plezier gedanst, dit onder leiding van Helma met heel veel geduld.


Viering 25 jaar bestaan

Om het allemaal een wat feestelijk tintje te geven gaan we dit heugelijke feit vieren. Daarmee beginnen we op zaterdag 7 januari. Er wordt een grote Country Linedans avond gehouden in het Turfschip. De zaal is om 19.00 uur open en de avond zal beginnen om 19.30 uur met muziek die wordt verzorgd door Flying Lady. Kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa of via een van de Maja Dansers. 

Na deze hopelijk gezellige avond gaan we als Maja Dansers nog een leuke middag/ avond houden op onze danslocatie. Dat is in de Gong aan de Trompetlaan en wel op zondag 8 januari. Vanaf 15.00 uur zijn we dan aanwezig voor een klein feestje alleen voor de leden met uiteraard 's avonds weer dansen.

Vanaf zondag 15 januari kan men komen kijken hoe het een en ander gaat bij de Maja Dansers. We starten dan om 19.30 uur. Meer info: www.majadansers.nl[n]