Tijdens de repetitie.
Tijdens de repetitie. Foto: M.Hermes

Goede voornemens? Denk eens aan iets leuks

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Goede voornemens? Denk ook eens aan iets leuks. Kom zingen bij Amica. Daar wordt je blij van en bovendien is het goed en gezond voor jou.

Waarom is zingen goed voor je? Zingen geeft je energie, door de endorfine die je aanmaakt tijdens het zingen. Zingen geeft je zelfvertrouwen, doordat je je bewust wordt van je stem, houding en uitstraling. Zingen werkt stress verlagend, want als je zingt dan ben je met je hele lijf en gedachten bij het zingen waardoor je je hoofd ‘leeg’ maakt. Zingen geeft je een goede ademhaling, omdat je bewust je buikademhaling leert doseren. Zingen is een work-out, omdat je door te zingen, meer spieren gebruikt dan je voor mogelijk had gehouden. Zingen bevordert de concentratie, doordat de stofwisseling en ook de bloedcirculatie van de organen en de hersenen wordt gestimuleerd, wat het concentratievermogen vergroot. Zingen is goed voor je communicatievaardigheden, doordat je je stem traint waardoor je meer volume kunt maken en beter verstaanbaar bent. Om maar te zwijgen over het effect, wat samen zingen, de onderlinge saamhorigheid, verbondenheid en gezelligheid in de groep, voor sociaal effect heeft.

Amica is een nog nieuw gemengd koor, voor jong en oud, met een gevarieerd repertoire. Je hoeft niet goed te kunnen zingen en ook noten lezen is niet noodzakelijk. Plezier in zingen, daar gaat het om en al doende leer je het vanzelf. Je leert immers van en met elkaar. Wij kunnen in elke zanggroep nog wel wat versterking gebruiken. 

Wij repeteren op dinsdagavond van 19:45 uur tot 22:00 uur in ontmoetingscentrum De Linde in Etten-Leur. 

Meld je aan contact@amicael.nl en kom in het nieuwe jaar gezellig een keer proefzingen.