Afbeelding
Foto: Niek Perdaems

Kevin van Geet blikt tevreden terug op Kerstcircus

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het Kerstcircus blikt terug op een geslaagde editie met duizenden bezoekers. Tot en met zondag genoot het publiek een- of tweemaaldaags van de show. De volgende keer dat circusdirecteur Kevin van Geet neerstrijkt in Etten-Leur zal écht pas weer in december izjn. 

 

Van Geet blikt tevreden terug op de afgelopen weken. “Het was heerlijk om weer eens een ouderwets kerstcircus te draaien, daar werd ik zó blij van. We hadden dit jaar wel heel wat extra shows ingepland, wel 30 a 40 procent. We hielden er rekening mee dat er weer coronamaatregelen zouden komen en dat er zo minder publiek in de tent mocht. Maar gelukkig mochten we op volle sterkte doorgaan!” 

Vrijdagavond werden in het circus de publieksprijzen uitgereikt, wethouder Ger de Weert mocht daarvoor het podium op. De eerste prijs ging naar Luna Valkiv, die hoog in de nok van de tent het publiek betoverde. “Ze ziet ook echt dat zij heel populair is bij het publiek, na de voorstellig willen altijd veel mensen met haar op de foto,” zegt Van Geet. “Maar ook Pedro Rivelino’s Clowns werden gewaardeerd door het publiek, zij kregen de derde prijs. En rolschaatsduo Rodion en Karina hebben heel terecht de tweede prijs van het publiek gekregen.” 

Wie dit seizoen niet geweest is, moet echt een vol jaar wachten tot Van Geet weer zijn tent in het Brabantpark opzet. “Het circus in het voorjaar hebben we georganiseerd op de vergunning van het Kerstcircus 2021, dat vanwege de maatregelen niet door kon gaan. De focus voor 2023 zal voor Etten-Leur ook vooral op het Kerscircus liggen. Één keer per jaar een goed circus in je buurt, dat maakt het voor bezoekers ook uniek.”[n]

Circusdirecteur Kevin van Geet