Sportvrouw van het jaar 2019 Sophie Verdaasdonk. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Sportvrouw van het jaar 2019 Sophie Verdaasdonk. FOTO STELLA MARIJNISSEN Foto: Stella Marijnissen

Na drie jaar eindelijk weer een Evenwicht Sportgala

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR – Met een aantrekkelijk programma en voldoende ruimte voor alle sporters in Etten-Leur probeert het Evenwicht Sportgala zo veel mogelijk belangstelling te trekken voor het evenement. De zaal komt wel vol, maar toch reageren niet alle verenigingen op de oproep leden kandidaat te stellen.

“Er zijn toch wel wat verenigingen die niet op onze oproep reageren. Als je kijkt naar de kandidaten voor de categorie ‘sporter met een beperking’ dan zie je dat ze alle vier tennis spelen,” zegt voorzitter Peter Tunnisen. Maar ook de term kandidaat en genomineerden lopen nogal door elkaar. De kandidaten zijn nu bekend, die worden op de avond zelf teruggebracht tot enkele genomineerden. Omdat er bij de sporters met een beperking maar vier kandidaten zijn, zijn die wel gelijk allemaal genomineerd. “We kijken wel of we in de toekomst nog wat kunnen veranderen aan het systeem, maar we vinden het ook leuk om meerdere sporters uit te nodigen dan de drie genomineerden.”

Voor de Piet Sprenkels Publieksprijs kan er op alle kandidaten gestemd worden, alleen op sportteams kan er niet gestemd worden. “Je merkt dan dat een grote vereniging veel makkelijker de prijs wint dan een kleine club, daarom kiezen we er voor om alleen op individuen te stemmen. Je kunt trouwens nog tot 16 januari je stem uitbrengen via onze site.”

De avond zelf is moet een leuke avond worden, voor iedereen. Er zijn onder andere optredense van Irish Dance School, singer-songwriter Amanda Collis, een demonstratie van ijshockeyvereniging de Yeti’s, en een diabolo act van Ezra Veldman. De zaal is 21 januari open om 20:00, het officiële programma inclusief pauze zal tot 23:15 duren.