Afbeelding
Foto: Mary van Duuren

'Verenigingen kunnen zich nog aanmelden'

Na een tienjarig Spanje-avontuur met zijn gezin keerde de 74-jarige Daniël van den Hooven terug naar Nederland, vestigde zich in Etten-Leur en is sindsdien betrokken bij vele activiteiten en initiatieven binnen de gemeente, met als hoogtepunt het naderende Evenwicht Sportgala. Zo werkte hij ook onder andere het idee uit voor Het Sportplein. 


DOOR MARY VAN DUUREN 


Verhuizing 

In 2006 verhuisde ondernemer Daniël van den Hooven naar Spanje. Hij kocht daar in Almendricos een ruïne uit 1880 en verbouwde het als B&B en vervolgens een hotel, dat hij jarenlang succesvol runde met zijn vrouw en zijn zoon. Zes jaar geleden keerden zij terug, nadat eerst zijn zoon verhuisd was naar Etten-Leur. “Om dicht bij onze inmiddels geboren kleinkinderen te zijn, kozen mijn vrouw en ik samen dit ook als onze nieuwe woonplaats.” 


Actief met sport 

Van den Hooven is zelf altijd actief sporter geweest, naast de bedrijven die hij gerund heeft. Na zijn pensioen wilde en kon hij toch niet stilzitten. “Afgekeurd voor de geraniums”, noemt hij het zelf. “Nog steeds wandelen we heel veel, maar heel mijn leven heb ik zelf aan sport gedaan, zoals hele en halve marathons lopen, voetbal, rugby, wielrennen, noem het maar op.” Daarom vindt hij het belangrijk dat mensen, jong en oud, sport in hun leven integreren en wil hij zich daarvoor blijven inzetten. 


Evenwicht Sportgala

Na een stop vanwege corona is het nu weer tijd voor het Evenwicht Sportgala, het jaarlijks event dat op 21 januari a.s. in de Nobelaer plaatsvindt. Zelf zit hij in het bestuur van de organisatie. “Het belooft een geweldige avond te worden”, vertelt hij trots. “Iedereen is dan welkom en de toegang is gratis. De kandidaten zijn al bekend gemaakt en er is onder andere een prijsuitreiking voor Sportman, -vrouw, -ploeg van het jaar en Sporter met een beperking.” Dat het een hele organisatie is, getuigt het papierwerk dat hij toont. Alles is, inclusief de optredens van zang, dans en acrobatiek, tot op de minuut gepland en in de puntjes verzorgd.


Het Sportplein Etten-Leur

Als nieuwe bewoner van Etten-Leur miste van den Hooven destijds een overzicht van alle sportclubs die er te vinden zijn. “De voormalige gemeentegids wordt niet meer gedrukt sinds 2017”, laat hij zien. “Hoe kunnen de bewoners nu een geschikte club vinden, waar ze hun favoriete sport kunnen uitoefenen?” Hij werkte met enkele anderen het idee uit, waarvoor de naam ‘Sportplein Etten-Leur’ gekozen werd en schreef bijna zestig sportclubs in de omgeving aan om zich hierbij aan te melden. Wouter van Unen, ook lid van het organisatiebestuur, was bereid om een website te bouwen die gekoppeld is aan het sportgala. “Deze zullen we gaan onthullen tijdens de avond in januari.”


Oproep deelname sportclubs

Nog niet van alle clubs zijn de volledige gegevens ontvangen. "Het zou fijn zijn als deze nog reageren”, hoopt hij. "Er wordt veel informatie op deze website geplaatst, zoals de trainingstijden, activiteiten en contributie. Zelf kunnen de clubs later via hun persoonlijke inloggegevens alles aanpassen en zelf bijhouden.” Hij doet tot slot nog graag een oproep. Tel. 06-83454748 - danielvdhooven@outlook.com [n]