Woensdag 11 januari

Tentoonstelling Vincent's Letterheads

13:30 | Van Goghkerk

Van 11 januari t/m 12 februari toont professioneel beeldmaker Huub Smits in de Van Gogh Kerk Etten-Leur diverse soorten prints van zijn diverse typografische portretten. De maker is enthousiast over de toepasselijke locatie: “Precies hier is Vincent op 28-jarige leeftijd zijn artistieke carrière begonnen". 'Vincent's Letterheads' expo, 11 januari t/m 12 februari. Van Gogh Kerk, Markt 4, Etten-Leur. Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.30-17.00 uur. www.vngoghkerk.nl


 

Wijkbingo

19:00 | Het Anbarg

Wijkbingo op het Anbarg, datum: woensdag 11 januari om 19.00 uur. Adres het Anbarg: Nassaulaan 1, Etten-Leur.

 

Donderdag 12 januari

Inloopspreekuur Levenstestament

9:00 | 

Het levenstestament wordt steeds bekender, maar levert toch nog steeds ook erg veel vragen op. Voor wie is het bedoeld? Wat kan er in worden geregeld? Wat is het verschil met een 'gewoon' testament? Specifiek over het levenstestament organiseren wij in januari twee inloopspreekuren, op ons kantoor aan de Oude Bredaseweg 16 in Etten-Leur, tussen 9:00 en 11:00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

 

Koffieochtend

10:00 | De Hasselbraam

Frans van Ham (opbouwwerker) en Yesmin Taha (studente Social Work) werken ter ondersteuning van de wijkvereniging Etten-Leur noord en hebben een gezellige activiteit bedacht! BS de Hasselbraam is zo vrij geweest om haar locatie ter beschikking te stellen om hier op de donderdagochtend een koffieochtend met elkaar te kunnen houden. Verhalen delen met elkaar en wellicht ook samen nieuwe activiteiten bedenken voor in de wijk. Maar misschien heeft u ook een hulpvraag? Dit kan gaan om inzicht in financiële of sociale hulp. Frans en Yesmin staan nauw in contact met verschillende professionals en instanties die u hierbij zouden kunnen helpen. We starten op donderdag 12 januari om 10:00 uur in de Hasselbraam. Deze activiteit is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Bij interesse, stuur een berichtje naar: y.taha@student.avans.nl of:fransvanham64@hotmail.com

 

Zondag 15 januari

Stichting Oude Stijl Jazz

14:00 | De Linde

Op zondag 15 januari is het weer tijd voor een middag oude Stijl Jazz in De Linde. Te gast is deze maand Sin City Seven uit Breda. Zij waren al vaker te gast en staan garant voor een gezellige middag oude stijl jazz. Bezetting: Klarinet/ Saxen/ Vocals: Pieter Smith; Trombone: Bart Schuurmans; Cornet: Gerard Nooijens; Tuba: Erik van Overbeek; Piano: Rob Roldaan; Banjo/vocals: Ben van den Berg; Slagwerk: Ger Visscher; Zang: Nicole Willemsen. Zoals altijd vindt het concert plaats in de gastvrije Linde, Lambertusstraat 7. De aanvang van deze middag is 14.00 en er zal gespeeld worden tot 17.00 uur. Wilt u meer weten? www.jazzettenleur.nl.

 

Nederlands Drukkerij Museum

13:00 | Nederlands Drukkerij Museum

Nederlands Drukkerij Museum extra geopend op zondag 15 januari. Bezoek het unieke oude drukkerijtje! In de jaren vijftig van de vorige eeuw waren er veel kleine drukkerijtjes in West-Brabant te vinden. In het Nederland Drukkerij Museum is zo'n klein drukkerijtje ingericht met machines en materialen uit die tijd. Mensen uit het vak vertellen u hoe er gewerkt werd hiermee. Kinderen gaan bij een bezoek aan het museum "zelf aan het werk" met losse letters en diverse drukpersen. In de tentoonstelling worden diverse drukwerken tentoongesteld die in de tijd van verschijnen 'normaal' waren, maar tegenwoordig als 'fout drukwerk' gezien kunnen worden, want antisemitisch, racistisch, kolonialistisch of seksistisch. Het Nederlands Drukkerij Museum is te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur. Het museum is open op dinsdag- t/m vrijdagmiddag en dus ook op zondag 15 januari van 13.00 tot 16.30 uur. Meer informatie over het museum is te vinden op de website: www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu.

 

Samenkomst week van gebed

16:00 | Petruskerk

Alle vier de kerkgenootschappen van Etten-Leur werken op zondag 15 januari mee aan de oecumenische dienst in de Week van gebed voor de eenheid. De oecumenische viering, waaraan de Heilige Mariaparochie, Evangelische Gemeente Ichtus, Christengemeente De Hoeksteen en Protestantse Gemeente De Baai meewerken, zal worden gehouden in de St. Petruskerk, Lange Brugstraat 32 en begint om 16.00 uur. Het thema is: Doe goed, zoek recht! Na de dienst wordt een collecte gehouden voor de Voedselbank van Etten-Leur en is er gelegenheid voor ontmoeting.