De Regt in actie in de 7,5 ton klasse.
De Regt in actie in de 7,5 ton klasse. Foto: Erwin Martens

Indoor trekker-trek in Stal ’t Sander was weer geslaagd

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De indoor trekker-trek-wedstrijd in manege Stal ’t Sander in Etten-Leur op donderdag 29 december was dit jaar ook weer in de voorverkoop volledig uitverkocht. 

Dat betekende dat er 2400 toeschouwers waren. De mini-trekker-trek werd net als vorig jaar in besloten kring op de dag van te voren als voorproefje verreden met circa 40 deelnemers. De afzuiging deed ook dit jaar na 3 jaartjes stilstand weer goed haar werk, zodat het publiek geen last had van de rook uit de tractoren. Er deden dit jaar weer 130 tractoren mee die zo’n 190 zogenaamde runs maakten om te bepalen wie de sterkste was in de diverse klassen. 

De deelnemers in de landbouwklassen bestond uit een selectie van de tractoren die het afgelopen jaar het best gepresteerd hadden op de regionale wedstrijden aangevuld met extra deelnemers uit Etten-Leur. In de landbouwklassen presteerden ook deze editie de deelnemers uit Etten-Leur weer goed. Dirk Aarts werd derde met de International 553 in de 2,5 ton klasse. Dries Sweep wist in de 5,5 ton klasse de op één na verste afstand weg te zetten. 

De grote verassing was de International 1455 XL van De Regt die zowel in 7,5 ton als de 9 ton klasse de verste afstanden reed. Dat leidde ertoe dat de omroepers Arno Renne en Paul Willemsen deze deelnemer uitdaagde om ook in de zwaarste klasse, de 11 ton klasse aan te haken. Ook in deze klasse lukte het De Regt om de verste afstand weg te zetten. De deelnemers in de sportklassen maakten ook weer spectaculaire runs. Het was weer even wennen voor de sporttractoren in de manege. Voor sommigen was het een uitdaging om goed grip te vinden bij de start, maar eenmaal in de manegebak konden de pk’s goed op de baan gebracht worden. 

Met name Hilde de Louw uit Boekel met haar Ford Major tractor lukte het om met de neus de bult grond te raken die ter bescherming aan het einde van de baan lag. In de sportklassen reden tractoren mee uit diverse competities van Nederland, met name de Hypropullers, maar ook enkele Power-Pullers een rijders uit NTTO, TSTA en TSDO competitie waren present. 

Nieuw dit jaar was dat er tijdens de runs life beelden werden gemaakt die op de LED schermen in de manege te zien waren, zodat het publiek nog beter de wedstrijd kon volgen. Ook dit jaar werd het geheel weer muzikaal omlijst door het geluid van Ambiance en  ook was traditiegetrouw zanger Edrie weer aanwezig om de sfeer er weer goed in te brengen. Voor de uitslagen en beeldmateriaal van de gehele wedstrijd zie
www.indoorettenleur.nl.