V.l.n.r.: Klaas (8), Piet Aerts (5), Ries (7), Tonny (2), Hendrik (11), Martien (3), Jan (6), Mart (10) en Piet Verhoeven (4).
V.l.n.r.: Klaas (8), Piet Aerts (5), Ries (7), Tonny (2), Hendrik (11), Martien (3), Jan (6), Mart (10) en Piet Verhoeven (4).

BC ‘t Palet blikt terug op het jaar 2022

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Vanaf 19 januari 2022 hebben we, na de Covid-stop, enthousiast ons beugelspel opgepakt. In april is Klaas Hofman toegevoegd als trouwe deelnemer. Klaas brengt daarmee de “club van trouwe beugelaars” op 15 leden. Helaas heeft Hugo Noback, omwille van gezondheidsredenen, per eind december zijn actieve beugel-carrière beëindigd. We starten dus in januari 2023 met 14 beugelaars, waaronder 2 dames. Met vertrouwen zien we verdere groei van ons clubje tegemoet.

We kijken terug op een geslaagd beugeljaar 2022. Vooral veel gezelligheid, spannende partijen, “frustratie” als het (net) niet lukte de tegenstanders een loer te draaien en natuurlijk het genieten in De Linde in de pauze en bij “de nazit”. De maand december is winnend afgesloten door Rein Nuiten, 2de Kees Naalden en 3de Piet Aerts. Opvallend goed scoorde Klaas Hofman, die op de 5de plaats slechts 0,02 achter Martien de Jong eindigde en met weer 0,02 net voor Tonny Geldtmeijer die 6e werd. Piet Verhoeven, Mart v.d. Enden, Jan van der Wal, Ries Jaspers en Chantal Schrauwen maakten de decemberlijst vol.

En dan de resultaten over heel 2022? In de periode t/m september waren er nog volop mogelijkheden voor Martien de Jong, Rein Nuiten, Piet Verhoeven, Piet Aerts, Jan van der Wal en Tonny Geldtmeijer om voor de ereprijzen te gaan. Daarna ging het vooral tussen Piet Verhoeven, Rein Nuiten, Tonny Geldtmeijer en Martien de Jong. Met een hele mooie score in oktober en vooral ook in december is Rein Nuiten de clubkampioen van 2022 met een jaargemiddelde van 27,83. Tonny Geldtmeijer is 2de en Martien de Jong 3de. De lijst van 14 beugelaars wordt, in volgorde van behaalde scores, volgemaakt door Piet Verhoeven, Piet Aerts, Jan van der Wal, Ries Jaspers, Klaas Hofman, Kees Naalden, Mart van den Enden, Hendrik van Beurden, Piet Vermunt, Chantal Schrauwen en Gonnie van der Wal. De laatste vier hebben, om wisselende redenen, heel weinig gespeeld en missen daardoor ook veel “bonuspunten”. Alle goeds voor 2023 in een goede gezondheid vooral.