Uitreiking Gouden Label
Uitreiking Gouden Label Foto: TvS-OBS De Toverlaars

OBS De Toverlaars ontvangt Techniek Label

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - OBS De Toverlaars: Experts op het gebied van wetenschap en technologie. 

Op vrijdag 13 januari is het eerste label Goud van het PO-pakket in Etten-Leur uitgedeeld aan OBS De Toverlaars. De Toverlaars verdient dit label omdat zij intensief techniek onderwijs aanbieden. Het label en het PO-pakket is een initiatief vanuit Techniektalenten. 

Met dit pakket speciaal voor basisscholen maken we de wereld van wetenschap & technologie behapbaar en laten we leerkrachten en leerlingen zien hoe tof het is om ermee te werken. Het complete PO-pakket biedt basisscholen de kans om zelfstandig, uitgebreid, gemakkelijk én verantwoord aan de slag te gaan met wetenschap & technologie. 

Wanneer je het grootste pakket uitvoert op je school mag je jezelf expert noemen. En terecht: de leerlingen gaan aan de slag met techniek op hun eigen school, op het Munnikenheide College in een heuse Techniekcarrousel en gaan op bedrijfsbezoek bij technische bedrijven in de regio.

Leerkracht en coördinator wetenschap en technologie Rob Verschuren van de basisschool is vanaf het begin betrokken bij het ontwikkelen van het pakket en één van de voorlopers in de regio West-Brabant Midden. Het label werd uitgereikt door projectleider Febronie Stokla, zij houdt zich met haar werkgroep bezig met verbinding tussen het basisonderwijs en de vmbo-scholen in de regio. In de klas bij groep 6 van de Toverlaars werd het label uitgereikt aan directeur Paul van den Berg, Rob en uiteraard de leerlingen.