Archieffoto
Archieffoto Foto: Alexander Vingerhoeds

Voorproefje op de Carnavalswagens

Algemeen

ETTEN-LEUR - Meerdere carnavalswagen bouwers pakken de bal weer op om volgens traditie de Kekdag te organiseren. Volgens ‘grwoot sukzes’ van eerdere edities gaat het dit jaar plaats vinden op zondag 29 januari. Tussen 13:30 uur en 17:00 uur nodigen de verenigingen u uit om sfeer te komen proeven en alvast warm te lopen voor de grote optocht van ut Zwaaigat en het Stijlorenrijk.

 De bouwers van de wagens zullen u als bezoeker meenemen in het wel en wee van het maken van hun wagens. Ook kunnen ze uitleg geven over het motto en verhaal achter de wagen. 

Zelf ervaren

Wilt u het bouwen zelf ervaren, laat dit horen bij een van de bouwers, in de laatste 3 weken voor carnaval heeft u nog de kans om een keer mee te helpen. 

Ook dit jaar hopen we op de aanwezigheid van onze hoogheden prins Lucas de 1ste en prins Thomas de 3de met hun gevolg, waarbij het mogelijk kan voorkomen dat u in de polonaise door de bouwschuren zult lopen. 

Tevens zal ook de Stichting Carnavals Optocht Etten-Leur de kekdag route langs gaan en is er de mogelijkheid om u deelname aan de grote optocht bij hun kenbaar te maken. 

Enthousiast maken

De organiserende verenigingen willen de bezoekers van de kekdag enthousiast maken om ook deel te nemen in de grote optocht dit jaar op zondag 19 februari. 

De bouwclubs openen hun deuren om te kunnen laten zien hoe leuk het is om met elkaar iets moois neer te zetten en willen dit over brengen op de inwoners van Etten-Leur en bv andere verenigingen om een keer deel te nemen aan de optocht. 

De carnavals optocht hoopt op veel aanmeldingen in de diverse categorieën, van individueel tot wagens, of tussencategorie (14 tot 17 jarige) 

Informatie

Om niet alles dur de war te gooien, hierbij de adressen van de open bouwschuren dit jaar: 

Cv de Pannekoeken, Goorstraat 3; Cv Ietskus Aanders Sander 13 en Cv TeGek, Hoge bremberg 24.

Houd de facebook pagina’s in de gaten voor de laatste nieuwtjes bij de clubs. 

facebook.com/cvdepannekoeken, facebook.com/cvietskusaanders, facebook.com/cvtegek.