Presentatie programma Carnaval op de Markt
Presentatie programma Carnaval op de Markt Foto: SC de Stijloren

Verbinding en verbroedering in het Stijlorenrijk

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Onder toeziend oog van Prins Thomas III zijn gevolg werd het programma van Carnaval op de Markt officieel gepresenteerd. Prins Thomas III is blij en trots dat het is gelukt om verschillende partijen te betrekken bij Carnaval op de Markt, zoals horeca, scholen, bedrijven, verenigingen en zelfs de kerk! 

Als startschot voor carnaval werden de vlaggen van ´t Stijlorenrijk en MaMi gehesen voor het Oude Raadhuis op de Markt. Dit is tegelijkertijd het startsein voor de actie #HijsDeVlag van de Stijloren: het teken dat iedereen in het Stijlorenrijk ervoor zorgt dat Etten weer oranje kleurt. 

Bomvol programma 

Tijdens carnaval kun je, naast binnen bij de diverse horecagelegenheden, ook weer buiten carnaval vieren op de Markt. Dit jaar van vrijdag 17 februari tot en met maandag 20 februari. De Markt staat als centraal punt in ’t Stijlorenrijk in het teken van verbinding. Zo zijn op vrijdagmiddag scholieren welkom voor de ‘Après Skool’. Etten-Leurse bedrijven kunnen carnaval aftrappen op de ‘VrijMiBo’. Op zaterdag trekt de kinderoptocht over de Markt en op zondagmorgen, voorafgaand aan de grote optocht, vindt de carnavalsmis plaats op de Markt. 

37e MaMi spektakel: Kamelenrace 

Ook het welbekende MaMi spektakel kan niet ontbreken. Het evenement voor de 37e keer voor verbroedering in ’t Stijlorenrijk. Dit jaar geen wereldrecord maar de grote Kamelenrace. De aanwezigen op het plein gaan in vijf teams strijden om de winnaarsbutton. Van het begin tot het eind van het programma volop actie voor iedereen op het plein! 

Ook in de kroegen

Naast het programma van Carnaval op de Markt, presenteerden ook diverse kasteleins hun carnavalsprogramma. Met dit jaar een nieuwe feestlocatie: De Kapel in het Park! Gehandicaptenbal, kapellen of de befaamde Stijlorenrave. Stuk voor stuk bieden ze voor elk wat wils tijdens carnaval. 

Betalen met de Ettense Fleut 

Daisy Kerkhoffs van The Butler maakte namens de deelnemers aan de Ettense Fleut, de consumptiemunt tijdens carnaval, de prijs bekend. De Ettense fleut kost aankomende carnaval € 2,90. De fleut kun je inleveren bij Vincents, K’Annet, Marktzicht, The Mayor, Scandal Bar, The Butler, De Klomp, Het Witte Paard en De Kapel in het Park.

Meer informatie en het volledige programma vind je op www.scdestijloren.nl/programma