Afbeelding
Foto: René Mensen

Crossduathlon is terug: 250 deelnemers uit Nederland en België

Door: René Mensen Algemeen

Wim van Haperen (r) is vast lid van de organisatie van de Crossduathlon. Hij is dat al 20 jaar en vandaag is de 21e editie van het evenement. Het is een paar keer afgelast vanwege corona en een keer door een storm.

Het terrein beslaat een deel van het particuliere domein van Gilbert Sweep en de bossen die het Brabants Landschap in beheer heeft. Op dit terrein is een mooi uitdagend parcours uitgezet, waar de deelnemers over fietsen en hardlopen. Er zijn twee series. De eerste serie is voor de liefhebbers van de korte afstand (3 km lopen, 10 km ATB en 1,5 km lopen. De tweede serie is voor de langeafstandsliefhebbers (6 km lopen, 20 km ATB en 3 km lopen). Er zijn vandaag 250 deelnemers uit Nederland en België. Waar voorheen het parcours alleen in de bossen was, is er nu dus een meer gevarieerd terrein, waarbij de deelnemers over weilanden lopen en fietsen, langs wijnranken snellen en langs aspergevelden. Het is een heel mooi natuurlijk gebied, waar Etten-Leur terecht heel trots op is. 

“Voor de winnaars zijn er geldprijzen en prijzen in nature, zoals bv een lekker flesje wijn van eigen bodem of een aspergesoep. Samen met 40 vrijwilligers, we hebben een mooi stabiel netwerk met familie en aanhang, zorgen we voor een mooi sportief evenement. Het weer is uitstekend voor de sportieve prestaties die worden verwacht. Niet te koud en zeker niet te warm en bovenal windstil. Wim glundert samen met vrijwilliger Jan Kiewit (l). Zo ziet tevredenheid eruit![n] TEKSTEN RENÉ MENSEN

Wim van Haperen, organisatie Crossduathlon