Gerard van Aert, vrijwilliger Samentuin Van Gogh
Gerard van Aert, vrijwilliger Samentuin Van Gogh Foto: Mary van Duuren

Samentuin Van Gogh in startblokken voor opening nieuwe locatie

Door: Mary van Duuren Algemeen

ETTEN-LEUR - Gerard van Aert is aan het helpen bij de nieuwe poort die deze dag geplaatst wordt. Deze 67-jarige gepensioneerde is sinds twee jaar betrokken bij Samentuin. Op vrijdag 10 maart staat de officiële opening gepland en moet alles klaar zijn. 

Voor zijn pensioen werkt van Aert bij de gemeente en reed hij regelmatig de oude locatie van Samentuin Van Gogh voorbij in de Lambertusstraat. “Mijn maat Jos was hier al bij betrokken als vrijwilliger en toen ik eenmaal met pensioen was ben ik meteen aangesloten. Het is ook een leuke sociale bezigheid, want we hebben een erg gezellige groep.” Helaas kon vandaag niet iedereen erbij zijn en zijn ze met zijn vieren.

Extra handen

De nieuwe locatie bij de kerk is een stuk groter dan de oude. “Daarom kunnen we ook nog extra handen gebruiken, dus meer vrijwilligers zijn welkom.” Zelf is hij hier elke vrijdagochtend te vinden. “Hilvert is een beetje degene die alles in goede banen begeleid, maar we hebben ook een groepsapp. Daarin delen we wat er allemaal in de tuin gedaan moet worden. Als er dus in een droge periode tussendoor extra water gegeven moet worden, zijn we hier natuurlijk vaker te vinden.” 

Ceremonie

Op de 10e maart is er een soort van ceremonie gepland. “De kinderen van de school brengen het gereedschap van de oude naar de nieuwe locatie en we hebben wethouder Ger de Weert uitgenodigd om een boom te planten. Dan is Samentuin Van Gogh weer officieel geopend.”