Ad Wijnen.
Ad Wijnen. FOTO WEST-BRABANT WATERBREED

Waar staan we nu met het Waterschap?

ETTEN-LEUR - “Waar staan we nu met het Waterschap?” vraagt Ad Wijnen zich af. 


Ad Wijnen heeft jarenlange ervaring bij het Waterschap met zijn partij West-Brabant Waterbreed. Vanaf 1994 in het bestuur van de toenmalige de Markvlietlanden, later werd het Scheldekwartier en daarna Brabantse Delta waar Ad nu algemeen bestuurslid is.


Nut, Noodzaak, Doelmatigheid

Ik heb altijd op drie pijlers bestuurd: Het Nut, De Noodzaak en de Doelmatigheid. Samen met Bart Poppelaars richtte ik een partij op: West-Brabant Waterbreed. Samen met Ons Water haalden we 7 zetels en gingen aan de slag. 

Drie belangrijke punten zijn voor mij belangrijk, namelijk Schoon water,
Waterveiligheid en Droge voeten. De rest staat in het verkiezing programma.


Alles is anders geworden
De natuur heeft zijn intrede gedaan in het bestuur met daarnaast de liefde voor de dieren. Op zich is daar niets mis mee, maar ik vind dat je lasten moet leggen waar ze gemaakt worden en niet alleen bij de boeren of de burgers. De zorg om ons voedsel te produceren gaat boven alles. Dat vergeten we, ook bij het Waterschap. We zijn meer een natuurschap geworden dan een waterschap, maar de lasten liggen bij de agrarische sector en bij de ondernemers. Hier moet een betere balans in komen wat de lasten betreft. Dat moet mijns inziens veranderen.


Kennis en ervaring
Stem daarom op West-Brabant Waterbreed, de partij met visie, kennis en ervaring. Als je het met mij eens bent stem dan op iemand met kennis en ervaring: Ad Wijnen lijstduwer lijst 4.[n]