Berendsen en Buiks kregen een rondleiding bij Smurfit Kappa.
Berendsen en Buiks kregen een rondleiding bij Smurfit Kappa. FOTO CDA

Tom Berendsen en Ronnie Buiks bezoeken Smurfit Kappa

ETTEN-LEUR - Op donderdagmiddag 2 maart bezocht Europarlementariër Tom Berendsen het bedrijf Smurfit Kappa in Etten-Leur. Samen met Ronnie Buiks, nummer 2 op de CDA-lijst voor de Provinciale Staten gingen zij in gesprek en kregen zij een rondleiding op dit bedrijf.


Smurfit Kappa is één van de wereldleiders op het gebied van kartonnen verpakkingen. Zij leveren duurzame, hernieuwbare, recyclebare en biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen op papierbasis aan meer dan 65.000 klanten wereldwijd. Het gesprek met Berendsen en Buiks ging onder andere over Europese wetgeving rondom verduurzaming, industriebeleid en circulaire economie.

Tom Berendsen: "In Europa werken we hard aan groen en strategisch industriebeleid. Het bezoek van vandaag heeft mij wederom laten zien dat ook in Etten-Leur ondernemers volop bezig zijn met onze economie van de toekomst. Goed om te zien dat dit soort bedrijven bezig zijn met oplossingen om te verduurzamen. Ik heb vandaag veel geluisterd en neem die informatie vanuit Etten-Leur mee naar de Brusselse onderhandeltafel.”

Ronnie Buiks, huidig raadslid van het CDA Etten-Leur en op dit moment de nummer 2 van de Brabantse CDA-lijst voor de Provinciale Staten, is blij dat Tom de tijd genomen heeft om Etten-Leur te bezoeken. "Zo houden wij de lijnen tussen gemeente, provincie en Brussel kort en kunnen wij op ieder niveau onze ondernemers helpen en ruimte bieden", aldus Buiks.

Tom Berendsen is in het Europees Parlement rapporteur voor het Europese industriebeleid. Hij heeft er onder meer voor gepleit om minder afhankelijk te worden van andere delen van de wereld, de Europese industrie te vergroenen en meer te investeren in onderzoek en innovatie.[n]