Nieuwe vriendjes maken bij Victor de Verkenner.
Nieuwe vriendjes maken bij Victor de Verkenner. FOTO M. BELLEMAKERS

Victor de Verkenner start op OBS de Springplank

ETTEN-LEUR - Op maandag 6 maart werden de peuters voor de eerste keer verwelkomd door Victor de Verkenner op openbare basisschool de Springplank. Sommige peuters vonden het wel even spannend, maar al snel had iedereen het naar zijn zin!


Victor de Verkenner is de hoofdpersoon in een project als voorloper op de start in de kleutergroep op OBS de Springplank. Op maandagochtend van 8.45 uur tot 11.45 uur zijn kinderen vanaf 3,5 jaar welkom om samen te spelen en de school te leren kennen. Op deze manier verloopt de overgang van de peuters naar de kleuters een stuk soepeler.

Victor de Verkenner is een nieuwsgierig, leergierig en speels aapje dat samen met de kinderen op ontdekkingstocht gaat. Dit vindt plaats in een ruimte binnen het gebouw de Vleer in wijk het Hooghuis. Op deze manier maken de kinderen kennis met het schoolgebouw, de structuren van school en de ritmes van een schooldag. Ze leren al nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen die straks ook allemaal in de kleuterklassen van OBS de Springplank zullen gaan starten.

Peuters doen op maandagochtend allerlei leuke aanvullende en voorbereidende activiteiten op de bassischool. Hiermee speelt het project in op de natuurlijke nieuwsgierigheid van peuters zodat zij kunnen toegroeien naar de start op de basisschool. De peuters van Victor de Verkenner maken ook spelenderwijs kennis met de leerkrachten en de toekomstige klasgenoten van de school. Dit alles doen zij onder de begeleiding van een pedagogisch medewerker van Kober. Het project is speciaal voor kinderen die ingeschreven staan bij OBS de Springplank, zindelijk zijn en tussen de 3½ en 4 jaar oud zijn.


Informatie

OBS de Springplank is sinds 1 januari onderdeel van de onderwijsgroep Markant-Leersaam. 

Sinds het begin van dit jaar zijn de openbare scholen van de Etten-Leurse stichting Leersaam de samenwerking aangegaan met stichting Markant uit Breda. 

Door deze samenwerking komt ook een project als Victor de Verkenner ook beschikbaar voor deze Etten-Leurse basisscholen. 

Meer informatie vindt u op de website van OBS de Springplank www.springplankettenleur.nl. Daar kunt u ook een afspraak maken voor een rondleiding op de school.[n]