Lions dragen DE koffiepakken over aan voorzitter Voedselbank
Lions dragen DE koffiepakken over aan voorzitter Voedselbank Foto: Huib van Lent

Voedselbank blij met koffie van Lions actie

Algemeen

ETTEN-LEUR - Een volle rolcontainer met 893 pakken Douwe Egberts koffie voor de voedselbank! Dimitri Kochx en Huib van Lent van Lionsclub Etten-Leur ‘De Vryeheydt Etten’ droegen het over aan Thomas Chaulet, voorzitter van de Voedselbank in Etten-Leur.

De Lions waren dankbaar dat zoveel mensen in  Etten-Leur, Rucphen en Zundert rond de jaarwisseling hun Douwe Egberts waardepunten in de tien inzamelzuilen hebben gedoneerd. In totaal  zijn 523.600 waardepunten gedoneerd, die door Douwe Egberts zijn omgezet in pakken koffie, een luxe product dat normaal niet in de kratten van de Voedselbank voorkomt. Thomas benadrukt hoezeer deze extra koffiepakken door de meer dan 150 cliënten van de Voedselbank worden gewaardeerd. En door de inflatie en hoge energiekosten is er nog meer armoede dan voorheen. Thomas is daarom ook trots op de 25 vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken om al die gezinnen die zijn aangewezen op de Voedselbank te bedienen. De opslag- en distributieruimte van de voedselbank is echter krap. Zou het niet mooi zijn als er een grotere ruimte met zo’n 250 vierkante meter beschikbaar zou komen? Thomas denk zelfs aan een groter pand met een overdekte ontvangst- en uitgifteruimte, waarvan ook andere maatschappelijke organisaties gebruik kunnen maken, zoals bijvoorbeeld de scouting, de kledingbank of de dierenvoedselbank.

En Lionsclubpresident Dimitri Kochx, die persoonlijk ook voedselbankproducten hielp inzamelen bij de Albert Hein, richt zich al weer op de volgende fundraisingacties van zijn club, zoals het Aspergefestival op 25 mei bij Le Jardin in Rucphen en de Badeendjesrace op 27 mei tijdens de Havenfeesten in Leur. ‘Lions helpen’, dat is het devies![n]