Doorkomst Roparun Etten-Leur in thema Vincent van Gogh

ETTEN-LEUR - Ook in het Pinksterweekend van 2023 komen er ruim 150 teams van de Roparun weer door het centrum van Etten-Leur. Daarom zijn een aantal teamleden van Team 248 Swietelsky Go4Life uit Etten-Leur in actie gekomen om deze doorkomst weer aantrekkelijk te maken voor al deze teams.

Met deze doorkomst van 28 op 29 mei a.s. probeert de organisatie samen met PEP-events zowel Etten-Leur als de Roparun op de kaart te gaan zetten. Leden van Team 248 hebben in overleg met de gemeente een plan gemaakt waarna ze PEP-events en de Van Oers Marathon gevraagd hebben om hun hierbij te ondersteunen. Als thema is gekozen voor Vincent van Gogh, de bekende Nederlandse schilder die een tijd actief is geweest in Etten-Leur. Het evenemententerrein wat loopt vanaf de Anna van Berghemlaan over de Oude Bredaseweg, Markt en Raadhuisplein zal geheel aangekleed worden in de bekende kleuren die deze schilder gebruikte.


Sponsorloop

Voorafgaand aan de doorkomst van alle teams (het eerste team wordt verwacht rond 19:30 uur op 1e Pinksterdag) vindt een sponsorloop voor de kinderen van alle basisscholen uit Etten-Leur plaats. Gezien de leden van ons team zelf aan de Roparun deelnemen is hiervoor de samenwerking aangegaan met de organisatie van de Van Oers Marathon. Gestart zal worden met de jongste groep die een rondje over de Markt gaan lopen en ook mogen finishen in de shelter die op de Markt zal komen te staan. Ze lopen dan ook over de gele loper waarover in de avond en nacht alle Roparunteams verwelkomt zullen worden.


Horeca ondersteunt acties

Ook is er medewerking gevonden bij de horeca, die de door ons opgezette acties gaan ondersteunen. Zo gaan er al enkele horecazaken, die langs de route liggen, hun dopjes van flesjes bewaren, die ons team dan kan gaan inleveren en de opbrengst kan schenken aan de goede doelen van de Roparun. Het doel waar ons team zich steeds weer voor inzet is de plaatselijke hospice Marianahof. Ook daar vindt dit jaar weer een feestelijke doorkomst plaats. Er staat binnenkort ook bij enkele horecazaken een spaarpot bij de kassa waarin een donatie gedaan kan worden.


Thema: Vincent van Gogh


Verlichte oldtimertractoren

De verlichte oldtimertractoren zijn ook weer aanwezig, deze keer in een cirkel rondom de Moeierboom opgesteld. Verder zijn er een aantal horecagelegenheden open tot ‘s nacht 4:00 uur, de tijd dat het laatste team zal passeren. Ook richt ons team een gedenktafel in voor onze 2 overleden teamgenoten Paul en Piet die beide zijn overleden aan de vervelende ziekte kanker. Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen daar een kaarsje aansteken om hun te gedenken. Wij als team zullen bij de passage stil gaan staan bij deze gedenkhoek.


Checkpoint

Nieuw dit jaar is dat de organisatie van de Roparun hun checkpoint verplaatst heeft naar de evenementenzone zodat het publiek ook hier eens een kijkje kan komen nemen. Het checkpoint staat aan het begin van de doorkomst voor het hotel van Het Witte Paard.


Informatie

Mocht je meer informatie over deze doorkomst, stuur dan een mailtje naar: info@team248go4life.nl.[n]