Donderdag 23 maart

Pop en classic concert voor kids

11:30 | Aula KSE

Koningin Maxima inspireerde de Lionsclub Etten-Leur om samen met gemeente Etten-Leur en de KSE een commissie te vormen onder de naam pop&classic4kids. Donderdag 23 maart van 11.30 tot 12.30 uur wordt in de KSE een concert voor kinderen van de groepen 6, 7,8, 9 van de basisschool en de KSE brugklas gegeven. Optreden zullen een klassiek strijkersensemble van docenten aan het conservatorium uit Tilburg, de Etten-Leurse popgroep onder leiding van Toon van de Maagdenburg en de KSE band. Doel van het concert is kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. Basisscholen kunnen zich aanmelden bij de gemeente/Koepel Hanne.Poos@etten-leur.nl. Deelname is kosteloos.

 

Bingo

14:00 | Kloostergaard

Bingo op Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272. Aanvang 14.00 uur.

 

Zaterdag 25 maart

Repair Café bestaat vijf jaar!

12:00 | Wijkgebouw de Gong

Vijf jaar geleden startten we met het Repair Café in wijkgebouw de Gong met slechts enkele medewerkers en klanten. Inmiddels is het Repair Café, met steun van de wijkvereniging, een begrip geworden, met zo'n 30 tot 40 bezoekers per middag. Twintig vrijwilligers staan klaar om uw defecte apparaat, fiets, speelgoed en kleding te repareren. Als reparatie niet mogelijk blijkt, krijgt u een eerlijk advies. Tevens is er de mogelijkheid om aan ICT'ers al uw vragen te stelle. Het komende Repair Café zal een feestelijk tintje hebben. 25 maart, 12.00 tot 16.00 uur. Wijkgebouw de Gong, Etten-Leur. Vrije inloop. De bar is open!

 

Bijbelse lezing

18:00 | Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen

Thema: 'Je kunt vertrouwen hebben in de toekomst'. Jehovah's Getuigen nodigen u uit voor het bijwonen deze speciale Bijbelse lezing, die op zaterdag 25 maart zal worden gehouden in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen aan de Akkerweg 5. De lezing begint om 18:00 uur. De toegang is gratis, er zijn geen collectes. Op de website JW.ORG meer informatie.

 

Passieconcert ook in Etten-Leur

20:15 | Lambertuskerk

Op zaterdag 25 maart zal weer een passieconcert zijn in de Lambertuskerk, al moet er meteen aan worden toegevoegd, dat Stichting Projectkoor Etten-Leur dit voor de laatste keer doet. Op het programma staan werken uit de Romantische 19de eeuw. Na twee liederen zonder begeleiding zingt het koor De zeven laatste kruiswoorden van Jezus. Vier solisten zingen de teksten van Jezus en het koor vult dat aan. Het geheel wordt begeleid door een orkest van 21 spelers. Zoals alle jaren weer onder leiding van Dieneke Bicknese-de Rhoter. Het concert begint om 20.15 uur en duurt ruim een uur. Er is geen pauze. Kaarten zijn vanaf 19.30 uur bij de ingang van de kerk te koop, of ook bij de twee Brunaboekwinkels of Gall & Gall Kerkwerve. Zie voor kaarten of info: www.projectkoorettenleur.nl


 

Zondag 26 maart

West Brabantse molendag

11:00 | Korenmolen de Lelie

Nieuw bier met lokale ingrediënten. Korenmolen De Lelie zal in samewerking met Jot Bier een bijzondere brouwdag organiseren tijdens deze molendag.

 

Eerste leut bingo in andere locatie

14:00 | Hof van Holland - Café Zaal Roeloffs

Zondag 26 maart wordt de eerste Bingomiddag van 2023 gehouden door karnavalsvereniging Leurse Leut: vanaf 13:00u is de zaal open en we starten met de nummers om 14.00u. Maar niet meer op de oude locatie! De Bingomiddagen van dit jaar vinden plaats in de zaal van Café Hof van Holland (Roeloffs) aan het van Bergenplein 41 in Etten-Leur Noord. Op de Leur dus. Entree via de zij-ingang. Behalve dat het een leuk verzetje is zijn er ook nog leuke prijzen te verdienen. Bovendien is het zo dat er met de eventuele opbrengst van deze Bingomiddag wordt gezorgd voor wat karnavalsplezier voor de zieken en gehandicapten, maar ook voor onze ouderen en kinderen. 

 

Dinsdag 28 maart

Kletsen en spelen

9:30 | Wijkgebouw de Gong

De Notenkrakertjes biedt (groot-) ouders en verzorgers de mogelijkheid een dagdeel in de week samen koffie en thee te drinken in wijkgebouw De Gong, terwijl er begeleiding is voor hun baby of peuter. Ingrid Dieleman en Esther Dekkers zijn de initiatiefnemers. Deelname is gratis en je hoeft je niet van te voren op te geven. Elke dinsdag van 9.30-11.30 uur in Wijkgebouw De Gong, Trompetlaan 42, Vrije inloop voor (groot-)ouders en verzorgers met hun baby en/of peuter, leeftijd 0 t/m 3 jaar.

 

Bingo in Het Anbarg

19:00 | Het Anbarg

Bingo in het Anbarg, dinsdag 28 maart, 19.00 uur. Nassaulaan 1 in Etten-Leur.