Clasien de Regt Nieuwveer Breda
Clasien de Regt Nieuwveer Breda Foto: Clasien de Regt

West-Brabant Waterbreed behoud 3 zetels

ETTEN-LEUR - De uitslag verkiezingen waterschap is bekend West-Brabant Waterbreed behoudt 3 zetels.


De uitslag van de verkiezingen voor het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta is bekend. West-Brabant Waterbreed heeft meer stemmen gekregen dan 4 jaar geleden en behoudt de 3 zetels in het bestuur. Een prima resultaat!


Net als bij de provincie, wordt BBB ook bij het waterschap de grootste partij. Alle partijen in de huidige coalitie in het waterschapsbestuur staan op verlies. Dat geldt niet voor West-Brabant Waterbreed. Waterbreed heeft meer stemmen behaald dan bij de vorige verkiezingen.


Clasien: “We hebben met onze partij een mooie campagne gevoerd en we worden nu door onze kiezers beloond voor het goede werk dat we de afgelopen vier jaar hebben verricht. Natuurlijk zouden we liever een extra zetel gewonnen hebben, maar we zijn dik tevreden met dit resultaat. 


Het biedt een goede basis om verder te werken aan de toekomst van het waterschap.” De komende weken worden onderhandelingen gevoerd over een nieuwe coalitie en een nieuw bestuursakkoord. West-Brabant Waterbreed wil de ambities uit het verkiezingsprogramma daar graag in terug zien.


West-Brabant Waterbreed wil alle kiezers van harte bedanken voor het vertrouwen. We gaan ons uiterste best doen om dat vertrouwen waar te maken. Via Facebook en LinkedIn houden we iedereen op de hoogte. Heb je vragen over water of het waterschap? Neem dan gerust contact met ons op.[n]