Afbeelding
Foto: Frans van der Bom

Koken met een klein budget: Ouderen genieten van 3-gangendiner

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR, Ondanks dat we in een moeilijke tijd leven en alles maar duurder wordt, wilde Jeffrey Pollemans laten zien dat je voor vijf euro een gezond, lekker 3-gangendiner op tafel kunt zetten. Samen met Jan van Baal van de “Stichting Valpoort” gingen ze de uitdaging aan onder het motto: “Beter eten is bereikbaar voor iedereen en dat kan voor weinig.”

Via de nieuwsbrief die in en om ‘De Valpoort’ verspreid wordt, werd een uitnodiging geplaatst dat op 30 maart vanaf half zes een lekker driegangenmenu geserveerd zou worden. Hiervoor zou een eigen bijdrage van € 2,50 gevraagd worden. In ‘no time’ waren de 40 beschikbare stoelen vergeven, zodat het donderdag gezellig druk was. 

Fantastisch diner
In de voorbereiding naar dit diner hadden Jan van Baal en Jeffrey Pollemans de hoofden bij elkaar gestoken om te kijken wat er mogelijk zou zijn voor € 5,00Uiteindelijk bestond het menu uit vers gemaakte groentesoep met verse gehaktballetjes; een hoofdgerecht met gekruide varkensrollade en champignonsaus begeleid met verse gemengde ovengroenten en mini krieltjes. Het toetje bestond uit ijs, vers fruit en slagroom. Tot slot was er voor iedere gast een kopje koffie naar keuze Na afloop kregen de deelnemers nog eens een mooie boodschappentas gevuld met een vers soeppakket mee naar huis.

Jeffrey Pollemans had toegezegd om € 2,50 per couvert te sponsoren. Uiteindelijk bleek het menu slechts € 4,78 gekost te hebben. Het totale inschrijfgeld + de donatie van Pollemans wordt gedoneerd aan ‘Stichting Valpoort’ om meerder activiteiten te organiseren voor senioren uit de buurt. 

Zeer tevreden gasten aan tafel
Buurtbewoner Wil Kloosterman (78), die vaak in ‘De Valpoort’ komt biljarten en ook regelmatig een lunch of diner nuttigt was vol lof: ”Het is heel goed wat Jan hier allemaal doet, ik heb heerlijk gegeten!” Gezien het spontane en langdurige applaus na het slotwoord van Jeffrey Pollemans, waarin hij de vrijwilligers, die dit diner ook tot zo’n groot succes gemaakt hadden, waren de gasten allemaal buitengewoon tevreden. Met dit diner is weer maar eens bewezen dat: ”Wie op de kleintjes let, kan ook goedkoop, lekker en gezond koken!”