Dewi staat klaar voor haar oefening op vloer.
Dewi staat klaar voor haar oefening op vloer. Foto: Patricia Govaers

Dewi Govaers plaats zich voor finales NK turnen

ETTEN-LEUR - Dewi Govaers (15) uit Etten-Leur heeft een heel mooi wedstrijdweekend achter de rug. Dewi turnt al enkele jaren bij de A selectie van Dynamo Roosendaal in de eerste divisie.


Afgelopen weekend mocht Dewi twee keer in Den Haag een halve finale turnen. Op zaterdag heeft Dewi met haar team B de eerste halve finale geturnd. Drie turnsters uit het team turnen een onderdeel en drie punten tellen, het was dus alles of niets voor het team. 


Daarnaast viel de helft van de deelnemende teams af. Dewi was als reserve mee omdat ze herstellende is van blessureleed.  Het team maakte geen grote fouten en maakte met het laatste toestel sprong de hele wedstrijd goed door zo netjes te turnen dat ze heel verdienstelijk derde werden! 


Wat een top prestatie van dit team waar drie van de vijf turnsters op een hoger niveau uitkomen dan dat ze normaal gesproken turnen. Op zondag ochtend was de tweede ronde voor de junior eerste divisie turnsters. 


Dewi turnde nog wat aangepast maar ze was vastbesloten om te laten zien wat ze kon. Dewi turnde stabiel op vloer en brug, en straalde op balk. Sprong was te basis om mee te doen voor het hoge niveau van de wedstrijd. 


Dewi heeft laten zien dat ze op de weg terug is en werd deze wedstrijd zeer netjes negende, hiermee stroomt ze door naar de finale van het Nederlands kampioenschap. Als kers op de taart heeft Dewi ook nog een toestelfinale op balk weten te bemachtigen! 


Op naar Almaar voor deze finale wedstrijden. Goed gedaan Dewi![n]