Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Bettinehoeve groeit verder met nieuwe fabriek

Afgelopen donderdag 30 maart 2023 werd er weer een mijlpaal bereikt in de geschiedenis van de Bettinehoeve. Nu ging het om de uitbreiding van een hypermoderne ‘Goat Milk Powder factory’ op het bedrijventerrein Vosdonk. Samen met drie secondanten heeft waarnemend burgemeester Mark Verheijen een gigantische sleutel omgedraaid waarmee toren 2 is geopend.


DOOR TOM RIETVELD


In de poedertoren 2 kan nu 7000 ton geitenmelkpoeder geproduceerd worden, naast poedertoren 1 met 3000 ton. Geitenmelk poeder is een product dat met name in de babyvoeding en voor sporters een geliefd product is. Het is een nichemarkt, vooral voor de kansrijke afzetlanden in China en het Midden-Oosten.


Sinds 1982 maakt de Bettinehoeve uit liefde voor het ambachtelijke kaasmakersvak de allerlekkerste geitenkazen. Oprichter Johan Ewijk begon met twee geiten. Toen hij voor een uitbreiding naar de Rabobank stapte, zei de directeur van de bank ‘Met geiten valt er geen droog brood te verdienen'. Tijdens een vakantie in Frankrijk sprak Johan af met een kaasboer om wekelijks 3000 liter geitenmelk te leveren. Wekelijks bezocht hij geitenhouders in de buurt en dat was de start van het bedrijf. Emmi Zwitserland heeft in 2016 een belang genomen in de Bettinehoeve en hiermee zijn positie versterkt op deze aantrekkelijke markt voor geitenmelk. Bettinehoeve en Emmi Zwitserland willen met deze samenwerking verder groeien in deze mark. De Zwitserse kaasgigant heeft sinds vier jaar een meerderheidsbelang in het bedrijf.[n]