Winnaars Brabantse finale Read2Me!
Winnaars Brabantse finale Read2Me! Foto: Cubiss

Lars Stuyts uit Etten-Leur wint tweede plaats Read2Me!

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Lars Stuyts van de KSE heeft op woensdag 12 april de tweede plaats gewonnen in de Brabantse finale van Read2Me!. Hij las voor uit Scherven in de nacht van Martine Letterie. Volgens de jury had Lars een origineel en volwassen stuk gekozen en wist hij dat emotioneel heel goed over te brengen.

Linne Broekman van 2College Durendael uit Oisterwijk werd 1e en Raf Verhoeven van het Newmancollege uit Breda eindigde op de 3e plaats. 

Woensdagavond 12 april vond de Brabantse finale van Read2Me! plaats in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Acht lokale voorleeskampioenen lazen aan elkaar en aan de jury voor uit hun favoriete boek. Op zaterdag 3 juni gaat Linne Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van Read2Me! in Castellum Hoge Woerd de Meern (Utrecht).

Read2Me! is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken om lezen in het voortgezet onderwijs op de kaart te zetten. Met Read2Me! willen zij het leesplezier bij vo-leerlingen vergroten en het lezen van jeugdliteratuur bevorderen. Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Ga naar je bibliotheek. Ze hebben er de meest prachtige materialen en de medewerkers helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen.

Winnaars Brabantse finale Read2Me!