Werk in uitvoering op de Zeedijk Oost.
Werk in uitvoering op de Zeedijk Oost. Foto: Camiel van der Heiden KWS/Martens en Van Oord

Waterveiligheid en meer, kom jij ook?

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op dinsdag 25 april ben je van harte welkom om te zien wat er allemaal achter de bouwhekken bij het mooie dijkversterkingsproject Verbetering Regionale Keringen in Etten-Leur gebeurt. Tussen 15.00 en 17.00 uur vertellen we over de dijkverbetering en leggen we uit wat er allemaal te zien is.

Zo kun je mee voor een begeleide wandeling over het bouwterrein van de dijkverbetering. En in de keet is meer informatie over het project (tekeningen, foto’s en visualisaties) bekijken. Ingang ter hoogte van Zeedijk Oost 55. De ontvangstlocatie is bij de ‘schaftkeet’. Belangrijk: Stevig schoeisel is een must. De route loopt over de dijk en is niet geschikt voor mindervaliden of mensen die slecht ter been zijn. En let op: NAT=GLAD!

De laatste decennia is er achter de dijken (regionale keringen) van de Mark, Dintel en Vliet steeds meer gebouwd. Van woningen tot bedrijven. Mensen, dieren en economische waarden achter de dijk moeten nog beter worden beschermd tegen hoog water. Daarom moeten de dijken voldoen aan de eisen die door de provincie zijn opgesteld. We noemen dit de veiligheidsnorm. De regionale keringen moeten hier in 2024 aan voldoen. Om dat te bereiken verbetert waterschap Brabantse Delta de komende jaren de dijken in de gemeenten Steenbergen, Etten-Leur, Moerdijk, Breda en Drimmelen, een traject van ongeveer 15 kilometer.

Tijdens de realisatie maken we gebruik van de Bouwapp. Via deze app informeren we je over de stand van zaken, bereikbaarheid, omleidingen en hinder. De app kun je via je mobiele telefoon downloaden. Als je de app hebt gedownload kun je het project Verbetering Regionale Keringen zoeken en toevoegen. Via instellingen kun je notificaties in- of uitschakelen.