Mathijs
Mathijs Foto: Krijn ten Hove

Mathijs wil te voet de Mont Ventoux op: ‘Dat lijkt me gewoon een leuke uitdaging’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ETTEN-LEUR - Mathijs (14)gaat dit jaar mee naar de Mont Ventoux. Getraind heeft hij nog niet specifiek, “maar als wielrenner heb ik wel al een goede conditie”, zegt hij. Toch gaat hij niet met de fiets naar boven. “Ik ga lopen, dat lijkt me gewoon een leuke uitdaging.”

Voor Mathijs zijn er twee dingen belangrijk: “Het is fijn om iets te doen voor het goede doel, dat je iets goeds kan doen voor mensen die het al zo moeilijk hebben” vind hij het belangrijkste. “Maar ook de bijzondere ervaring daar. is iets wat ik nooit meer hoop te vergeten.” 

De ochtend dat we hem spreken is hij op de KSE aanwezig om te helpen bij het inschrijven van de wandelaars die deze ochtend een sponsorwandeling gaan maken en te voorzien van koffie. Zelf gaat hij straks de wandeltocht ook doen. Getraind heeft hij nog niet. “Dat komt de komende maanden wel en in de vakantie. Ik doe zelf aan wielrennen dus mijn conditie is goed genoeg. 

Matthijs is een van de 23 leden van Team KSE. Het team is te volgen via de link www.colsensation.nl/team/teamkse/ Ieder lid van het team heeft een eigen sponsorcode waardoor de leden individueel gesponsord kunnen worden. Het team bestaat uit alle lagen van leerlingen en medewerkers van de KSE.

Mathijs (14) - 3VWO