Nikita Grobecker en Jaimy Goossens op de werkvloer bij Thetford B.V. in Etten-Leur
Nikita Grobecker en Jaimy Goossens op de werkvloer bij Thetford B.V. in Etten-Leur Foto: Mary van Duuren

Op de werkvloer bij Thetford: ‘Internationaal bedrijf met een Brabantse sfeer’

Door: Mary van Duuren Algemeen

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Nikita Grobecker en Jaimy Goossens werken bij Thetford

Thetford B.V. 
Aan de Nijverheidsweg in Etten-Leur is Thetford B.V. gevestigd, leverancier van mobiele sanitaire producten, koelkasten en kookapparatuur voor met name campers en caravans. Sinds drie jaar heeft men niet alleen de productie, maar ook de distributie in eigen beheer. Het hele proces vindt hier plaats, van productontwikkeling tot het moment dat alles naar de klant gaat.

De productie 
Het is koffiepauze, dus de enorme bedrijfshal waar de productie plaatsvindt oogt deze ochtend even rustiger. Toch is er een aantal productiemedewerkers hard aan het werk, zoals de 21-jarige Nikita Grobecker. Vandaag monteert zij met andere collega’s de onderdelen aan de holdingtank van een toilet.

“Via kennissen van mijn ouders hoorde ik ruim twee jaar geleden dat ze bij Thetford op zoek waren naar personeel. Meteen vond ik het werk leuk.” Nikita begon midden in de coronaperiode. “We werkten toen nog met schermen tussen elkaar in. Nu is het nog gezelliger en knusser.”

De werkdag
“We beginnen elke werkdag met een ochtendpraatje. Daarna kijk ik op het planbord op welke plaats van de ‘lijn’ ik moet werken. Iedereen doet maximaal een uur lang dezelfde montage of handeling. Daarna wisselen we weer. Het is leuk afwisselend werk zo, want je krijgt zo alle details van een bepaald product stap voor stap mee. Vanaf het eerste schroefje tot aan het inpakken voor de distributie.”

Er wordt gewerkt in dagdienst, twee ploegendiensten en een aparte avondploeg. Voor ieder wat wils. “Op vrijdagmiddag eindigt de dienst altijd vroeger, om heerlijk aan het weekend te kunnen beginnen”, zegt Nikita met een glimlach.

De pluspunten
Er heerst hier bijna altijd een goede sfeer. “We zijn ook bereid om een stapje meer te doen in drukke tijden.” Tijdens de coronatijd was er duidelijk een groei merkbaar in de vraag naar de producten. Steeds meer mensen wilden zelfvoorzienend op vakantie en gingen over tot de aankoop van een camper of caravan. “Overwerk wordt echter nooit verplicht, maar je mag je inschrijven als je langer wilt doorwerken of op zaterdag terug wilt komen.” Binnen Thetford is er ook ruimte om jezelf te ontwikkelen en eventueel door te groeien naar andere functies.

Distributiecentrum
Warehouse Assistent Jaimy Goossens (28) werkt al zeven jaar bij Thetford B.V. Bij aanvang begon ze op de afdeling productie, met het maken van spares, de kleinste onderdelen van de producten. Nu werkt ze in het distributiecentrum dat een oppervlak heeft van meer dan 11.000 m3. Daar bestuurt ze regelmatig met grote behendigheid de vorkheftruck om de producten te verzamelen voor verzending.

“Allereerst worden elke ochtend de prioriteiten gesteld, welke bestellingen als eerste de deur uit moeten. Daarna worden de orders en de taken verdeeld. We zijn dan de hele dag bezig met orderpicken en inpakken om alles verzendklaar te maken.”

Teamwork
“Ik vind het fijn dat er leuke collega’s zijn om mee samen te werken. We werken als een hecht team. Aan het einde van de dag ga ik ook echt met een trots gevoel naar huis als alles op tijd klaar is. Ik ben dan wel moe, want we lopen dagelijks heel veel. Het is best intensief werk, maar ik neem elke dag zeker een voldaan gevoel mee naar huis.”

Thetford als werkgever

“Het is een internationaal bedrijf met een typisch Brabantse sfeer, waar iedereen zich thuis voelt. Ook nieuwe collega’s willen we meteen dat gemoedelijke gevoel meegeven”, zegt Jaimy tot slot. 

Dit alles zorgt ervoor dat het personeel van Thetford zich flexibel opstelt, goed met drukte kan omgaan maar vooral loyaal is. 

Vacatures
Voor verschillende afdelingen is Thetford B.V. nog op zoek naar enthousiaste collega’s. Kijk online voor vacatures op careers.thetford.eu.

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om hier te werken? Stuur jouw cv dan naar jobmail@thetford.eu. [n]

Naam: Jaimy Goossens

Leeftijd: 28 jaar

Woonplaats: St. Willebrord

Functie: Warehouse Assistent

Opleiding: Schoonheidsspecialiste

Naam: Nikita Grobecker

Leeftijd: 21 jaar

Woonplaats: Steenbergen

Functie: Productiemedewerkster

Opleiding: Marketing Communicatie & Events