Gymzaal het Turfschip
Gymzaal het Turfschip Foto: Edwin Branbergen

Geslaagde open middag SportBSO Het Turfschip

ETTEN-LEUR - Vorige week woensdag, organiseerde SportBSO Het Turfschip, een sportieve open middag in de gymzaal van Het Turfschip. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar waren welkom om deel te nemen aan deze sportieve middag, met als thema ‘Welcome in the Jungle’.

 

Om 15.00 uur zou het van start gaan, maar om 14.45 uur diende zich al een grote groep enthousiaste kinderen aan. Rond 16.00 uur waren er meer dan 100 kinderen aan het sporten in de gymzaal. Ze konden zich uitleven op een 19 meter lange stormbaan, uiteraard helemaal in het bedachte thema. Ook was er een parcours uitgezet, konden ze gebruik maken van een tumbling baan en naar boven klimmen in de touwen. Verder was er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een wedstrijdje bubbel voetbal of je te laten schminken. 

Er werd gewerkt met een doordraaisysteem. Hierdoor kwamen alle kinderen aan de beurt en was er tussendoor een rust momentje, waarbij ze een bekertje water/ranja konden drinken en wat fruit konden pakken. Na afloop kregen de kinderen een goodiebag mee naar huis, die gebruikt kan worden als gymtas.

SportBSO Het Turfschip verzorgt zowel voorschoolse- als naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Zij maken hiervoor gebruik van de gymzaal in het Turfschip. Sporten in combinatie met gezonde voeding staat centraal, maar zeker ook gezelligheid. Met sporten zorgen we ervoor dat kinderen fysiek en mentaal sterker worden, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en zelfstandiger worden. 

Meer informatie is te vinden op de website van Sportbso Het Turfschip en kinderen zijn altijd welkom een middagje proef te komen draaien.[n]