Lekker op pad
Lekker op pad Foto: Silvia van Dijk

Loop mee met de Koningswandeling

ETTEN-LEUR - Op zondag 23 april organiseert wandelvereniging De Losse Feeter een wandelevenement in Etten-Leur. Het evenement -De Koningswandeling- biedt wandelaars van alle niveaus de kans om de prachtige omgeving van Etten-Leur te verkennen, terwijl ze hun favoriete vorm van lichaamsbeweging beoefenen. Met een keuze uit verschillende afstanden, variërend van 10 tot 30 kilometer, is er voor ieder wat wils.


De Koningswandeling wordt al jaren georganiseerd door de Losse Feeter en is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip in Etten-Leur en omstreken. Het evenement wordt ieder jaar beter bezocht, mede dankzij de prachtige routes die de wandelaars kunnen lopen. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe routes uitgestippeld, zodat ook degenen die vorig jaar meededen weer iets nieuws kunnen ontdekken.

Deelnemers kunnen kiezen uit vijf verschillende afstanden: 10, 15, 20, 25 en 30 kilometer. De routes voeren vanaf wijkgebouw 'De Linde' langs de mooiste plekjes van Etten-Leur en omgeving en zijn voorzien van uitstekende bewegwijzering, zodat de deelnemers niet kunnen verdwalen. Bovendien zijn er op diverse punten langs de routes rustposten beschikbaar, waar de deelnemers gelegenheid hebben om uit te rusten en zichzelf kunnen voorzien van drinken en snacks.

De Koningswandeling is geschikt voor wandelaars van alle niveaus, van beginners tot ervaren wandelaars. Voor deelnemers die nog nooit eerder aan een wandelevenement hebben deelgenomen, is dit de perfecte gelegenheid om kennis te maken met deze bezigheid. Wandelen is namelijk niet alleen goed voor de gezondheid, het is ook een sociale activiteit waarbij deelnemers elkaar kunnen leren kennen en ervaringen kunnen delen.

Na afloop van het wandelevenement is er in het wijkgebouw “De Linde” gelegenheid voor deelnemers om onder het genot van een hapje en drankje na te praten over de gelopen routes. Hier kunnen deelnemers desgewenst ook informatie inwinnen over de mogelijkheden om lid te worden van de vereniging en deel te nemen aan de wekelijkse wandelingen.

Het wandelevenement van De Losse Feeter is dus niet alleen een sportief evenement, maar ook een gezellige bijeenkomst waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Voorinschrijving is niet nodig, dit kan op de dag zelf. Kijk voor de actuele starttijden en meer informatie op www.delossefeeter.nl.[n]