Dewi (rechts achter) samen met andere turnsters van Dynamo
Dewi (rechts achter) samen met andere turnsters van Dynamo Foto: trainster

Dewi Govaers turnt zich naar Ahoy cup

ETTEN-LEUR - Dewi Govaers (15) uit Etten-Leur heeft afgelopen weekend haar NK finales geturnd. 


Dewi turnt bij Dynamo in Roosendaal en komt uit in de junior eerste divisie klasse. Ze mocht voor deze finales helemaal naar Alkmaar afreizen.



Op zaterdag stond de meerkamp finale op de planning. Dewi turnde een stabiele wedstrijd. Door lang blessureleed mist Dewi nog wel wat punten in moeilijkheid en was het sowieso bijzonder dat ze zich geplaatst heeft voor deze finale.


Genieten van dat ze er mocht turnen dus, en dit advies heeft ze ter harte genomen. En ze straalde deze dag volop. Dit resulteerde in mooie oefeningen en geen grote fouten. Ze wist zich tot een 15e plaats van Nederland te turnen deze dag! 


Op zondag mocht ze ook nog een balk finale turnen, was ze op zaterdag nog volop aan het genieten op zondag voelde ze meer druk en spanning. 


En dat is niet handig op een 120 cm hoge en 10cm brede balk. Daar moet je stabiel op staan om deze niet te verlaten. 


Ze moest hier helaas 1 val incasseren, verder was de oefening wel netjes. En werd ze mooi zesde van Nederland op het toestel balk.

Met deze mooie resultaten wist Dewi zich ook nog naar de B finale van de Ahoy cup te turnen die eind juni plaatsvinden. Daar mag ze nog een keer stralen dit seizoen.


Goed gedaan Dewi![n]