Jasper
Jasper Foto: privé foto

Susan helpt vriendin en start doneeractie om aangepast bed voor 13-jarige Jasper te financieren

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Als je vrienden of familie worstelen met hun financiën is dat lastig om aan te zien. Ook Susan van Stiphout uit Etten-Leur worstelt er mee. Haar vriendin Marieke heeft twee kinderen die veel zorg én hulpmiddelen nodig hebben. Daarom is Susan nu een doneeractie gestart om het gezin van haar vriendin te helpen. 

Het eerste doel is om 10.000 euro op te halen zodat er een aangepast bed kan worden aangeschaft voor de 13-jarige Jasper. “Het bed dat ze nu hebben is versleten, het bed dat wel vergoed wordt is niet veilig genoeg voor Jasper. Hij hefet echt een bed nodig met zachte zijwanden dan omhoog en omlaag kan.”

Susan kent Marieke al 24 jaar en ze begonnen als penvrienden. “Samen met haar man Erik zorgt ze voor haar kinderen Jasper (13) en Elisa (17). Beiden hebben veel zorg nodig vanwege verschillende diagnoses.” Susan is vooral in actie gekomen omdat er zoveel bezuinigd is in de zorg. “Ik kan het echt niet meer aanzien hoe dit gezin worstelt met deze zorgen. Daarom ben ik met hun toestemming ook deze actie gestart.” 

Met de actie hoopt Susan meer op te halen dan de 10.000 euro voor het aangepaste bed voor Jasper. “Ook de dochter Elisa heeft veel zorg nodig. Voor haar speciale voeding hoop ik ook nog eens tweeduizend euro bij elkaar te krijgen.” Hoewel 12.000 euro een hoog bedrag is, benadrukt Susan dat alle beetjes helpen. “Ik weet dat het voor veel mensen zware tijden zijn, maar zelfs met 1 euro zijn we al blij. Het is vooral belangrijk om deze actie zo veel mogelijk te delen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen doneren.”

Wie het gezin wil helpen of meer over de actie wil lezen kan kijken op de website van Doneeractie.

Elisa.