Whitney, Susanne en Joëlle op vrijdag op het ONMK in Amersfoort
Whitney, Susanne en Joëlle op vrijdag op het ONMK in Amersfoort Foto: Roos van Esch

DIO dames succesvol opNK masters

ETTEN-LEUR - In het weekend 4 t/m 7 mei 2023 vond het Open Nederlands Master Kampioenschap lange baan plaats in Amersfoort. Het grote zwembad, Amerena, stond toneel voor alle zwemmers vanaf de leeftijd 20+ tot 90+ om hun beste prestaties weg te zetten. De wedstrijd stond o.a. onder leiding van Iny Post, op het jurysecretariaat. Iny heeft 4 lange dagen doorgebracht in het zwembad om te zorgen dat alle zwemmers aan de start konden staan en de gezwommen tijden verwerkt werden.

Namens Z&PC DIO waren er dit toernooi 4 deelnemers. Joëlle Vaes had het langste programma dit weekend en verscheen als eerste aan de start op de vroege vrijdagochtend. In een hele nette tijd tikte ze voldaan aan na 400m vrije slag. Aan het begin van de middag startte ze van de rugcrawlsteun goed weg voor 50m sprinten. Ze zette een goede tijd, waarmee ze als 7de eindigde in haar leeftijdscategorie 30+. Met al behoorlijk wat wedstrijdmeters in haar benen begon ze aan de 200m wisselslag. Erg tevreden kwam ze uit het water, technische een goede race met een goed resultaat op de klokken. Zaterdag was de dag van de 200m rugcrawl, en hoe! Met een goed ingedeelde race werd ze knap 6de. Kers op de taart was de 200m vrije slag, Joëlle wist door een sterke laatste baan een persoonlijk record te zwemmen.

Susanne en Whitney
Susanne v.d. Linden en Whitney v. Hoeckel waren op vrijdag aanwezig om te racen. Susanne verscheen in de categorie 35+ op de 200m schoolslag aan de start. Helaas niet fit genoeg om mooie tijden op de klokken te zwemmen, maar behaalde knap toch een zilveren medaille. Op de 200m wisselslag ging ze voortvarend van start, het doel om de race aanvallend te zwemmen bereikte ze, ze greep alleen net naast het podium en werd 4de. Whitney mocht na een lange tijd zich weer in haar wedstrijdbadpak hijsen. Zoekende naar het juiste race gevoel sprintte ze naar de overkant van zwembad Amerena op de 50m vrije slag. Met een mooie tijd op de klokken gaf het een goed gevoel om later de middag het zwembad in te duiken voor de 200m wisselslag. Met een snelle start op de vlinderslag en een mooie afsluiter op de borstcrawl verdiende ze een 7de plaats in de 25+.

Marlijn Hendriksen
Marlijn Hendriksen was erg succesvol, met maar liefst 2 gouden en 2 zilveren medailles heeft ze DIO goed op de kaart gezet. Op zaterdag startte ze met zware afstand 400m wisselslag ze was maar liefst 2 seconden sneller was dan vorig jaar. Het leverde ook een gouden medaille in de leeftijdscategorie 35+ op. Later in de middag dook Marlijn van het startblok voor de 200m vrije slag, hierbij tikte ze als 2de Nederlandse aan. Zondag zwom ze 200m vlinderslag, ook hier een mooie verbetering van haar tijd t.o.v. vorig jaar en wederom goud. Als afsluiter van het toernooi zwom Marlijn de 100m vrije slag. Nipt werd ze 2de en kan ze terugblikken om een sterk Nederlands Master Kampioenschap. Trainer Richard Rens was erg tevreden en trots te zijn op zijn zwemmers. ‘Op alle fronten zijn er mooie prestaties geleverd.’