Afbeelding
Foto: Sanne van der List

Ook scouts Lucas en Sjoerd van Tarcisius gaan deze zomer naar Zuid-Korea

Door: Sanne van der List Algemeen

Jeugddeelnemer Lucas en IST’er Sjoerd gaan vanuit de Leurse scoutinggroep Tarcisius mee. Lucas gaat voor de eerste keer mee, Sjoerd voor de tweede keer. “Ik heb nog aan Lucas Leiding gegeven bij de welpen. Nu gaan we allebei naar de WSJ”, zegt Sjoerd.

Sjoerd meldde zich aan voor de WSJ omdat hij eigenlijk als IST’er naar de Europese Jamboree in Polen wilde. Dat evenement ging helaas niet door vanwege corona. “In Japan was ik ook mee gegaan als IST’er”, vertelt hij. Lucas meldde zich aan omdat zijn moeder het voorstelde aan hem. “Het zag er sick uit. Toen ze mij erover vertelde heb ik opgezocht wat het precies was.”


Wat hij in Korea wil leren weet Lucas nog niet precies. Sjoerd weet ook nog niet wat hij gaat doen als vrijwilliger. Hij had zich aangemeld voor het podiumteam, maar sinds de wijziging in vrijwilligersjobs bestaat die functie niet meer. “Ik vind alles prima, zolang ik niet de helpdesk hoef te doen. Ik cross liever over het terrein zodat ik veel zie.”
Samen met zijn vriendin gaat Sjoerd een voorreis maken door Koreaanse steden zoals Incheon en Seoul. Lucas gaat met zijn troep, Winterjuffers, op reis Hij weet al wat van de Koreaanse Cultuur. “Ze geven bijvoorbeeld met twee handen een cadeautje aan”, vertelt Lucas.
Beide scouts hopen tijdens de WSJ internationale mensen te leren kennen. “En ik wil swoppen. Ik heb heel veel swopmateriaal besteld”, zegt Lucas. Ze hebben er beiden veel zin in.