REL U14 tegen Oemoemenoe.
REL U14 tegen Oemoemenoe. Foto: Daniel Candel, Rugbyclub Etten-Leur

REL kijkt naar seizoen ‘23-’24 en nodigt u uit

Algemeen

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend is de rugby competitie seizoen ’22-’23 geëindigd voor Rugbyclub Etten-Leur. De senioren hebben de laatste competitie wedstrijd gespeeld. De jeugd heeft in de maanden mei en juni nog een aantal toernooidagen te spelen. Afgelopen weekend waren alle jeugd categorieën in actie op diverse velden in Nederland.

Voorronden NK Rugby Sevens zaterdag 13-05: Rugby 7-ens is een rugby spel dat gespeeld word met 7 veldspelers op een heel wedstrijd veld waarbij de wedstrijden 2x 7 minuten duren. In het reguliere rugby word rugby gespeeld met 15 veldspelers en duurt de wedstrijd 40 minuten. Rugby 7-ens word na de competitie in toernooivorm gespeeld en is zeer intensief. Het jeugd team U14 speelde haar wedstrijden in Middelburg, de U16 in Breda en de U18 was actief in Den Haag. 

Er zijn wisselende resultaten geboekt met de toernooi wedstrijden met een mooi zonnetje. Het U14 team was niet opgewassen tegen de kwalitatief betere tegenstanders. De U16 spelers hadden een goed collectief en zijn als 2e geëindigd in Breda. Het U18 team is als 4e geëindigd van de 8 teams. Volgende week zijn de finales, nog afwachten of de U16 en het U18 team mag gaan deelnemen.

Rugby op diverse basisscholen

Afgelopen Koningsdag spelen heeft REL zich op diverse scholen hun sport laten zien. Een kleine 1000 kinderen van de scholen Klankhof, Kompas, Carillon, de Hofstee, de Vincent en de Aventurijn de hebben de beginselen van Rugby ervaren. Alle kinderen vanaf 6 jaar zijn de komende weken tot 13 juni welkom om gratis mee te trainen. Kom Rugby ervaren om volgend seizoen de tofste team sport te gaan spelen in seizoen ‘23-’24.

REL open training zaterdag 10-06

Zaterdag 10 juni organiseert REL een Rugby Experience Day. 

Een open training voor sporters die op zoek zijn naar een teamsport met respect, discipline en kameraadschap. 

Vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom vanaf 6 jaar. 

Dag indeling: 

10:00 uur inloop, 10:15 uur start training.

Rond 11:30 uur einde training met een hapje en een drankje voor alle deelnemers. 

We ontvangen jullie graag met jullie vrienden, vriendinnen, broertjes, zusjes, neven en nichten.

Informatie

Meer info, ga dan naar onze website: www.rugbyclubettenleur.nl