Schijnvliegveld De Kiek
Schijnvliegveld De Kiek Foto: Heemkundekring Carel de Roy

Jubileum-Heemreis Heemkundekring Jan uten Houte

Algemeen

ETTEN-LEUR - In het kader van het 75 jarig jubileum van de Heemkundekring Jan uten Houte organiseren wij Jubileumreizen naar andere jubilerende Heemkundekringen in Brabant. Onze eerste Jubileumreis gaat naar Alphen op woensdag 31 mei.

Alphen is het werkgebied van Heemkundekring Carel de Roy die ook 75 jaar bestaat. Het is het dorp van pastoor Binck (1882-1971), geboren en getogen in Leur. Hij had een fascinatie voor geschiedenis en is oprichter van het Brabants Heem en de Alphense Heemkundekring in 1947/48. Het Alphense heemgebied heeft veel te bieden om te bezoeken, zie www.alphenserfgoed.nl, uit al die bezienswaardigheden heeft de HKK Carel de Roy een selectie gemaakt om begeleid aan ons te tonen.

Het programma: vertrek vanaf de parkeerplaats aan de Roosendaalseweg om 09.45 uur; 10.30 Welkom met koffie in Alphen op het Willem Binckplein. Bezoek aan de Willibrorduskerk, de kerk die pastoor Binck liet bouwen. Korte wandeling door Alphen onder leiding van Alphense Heemkundigen; 12.30 Lunch Café Zaal Welkom. Bezoek aan Schijnvliegveld De Kiek. Wandeling naar Grafheuvels de Regte heide Zandeind in Riel met afsluitend drankje; Vertrek naar Etten-Leur om 16.15u. Terug in Etten-Leur om 17.00u.

Aanmelden voor deelname kan via prcommunicatie@janutenhoute.nl dan wel middels het invullen van het deelnameformulier dat u op de website www.janutenhoute.nl kunt vinden tot en met 24 mei. Men kan zich ook elke woensdagmiddag opgeven bij ons HeemHuis aan het Burchtplein 84.[n]