Goud voor Valesca, Roos, Nadja en Selene.
Goud voor Valesca, Roos, Nadja en Selene. Foto: Ronald Englebert

Nederlands record voor Etten-Leurse zwemsters

Algemeen

ETTEN-LEUR - Van 4 t/m 7 mei vonden de Nederlandse Masterkampioenschappen zwemmen plaats in het moderne sportcomplex Amerena in Amersfoort. Van de Roosendaalse zwemvereniging ZPV Hieronymus verschenen er 7 zwemmers aan de start.

De Etten-Leurse zussen Selene Wortel en Nadja Roovers kwamen beide 4x individueel in actie. Nadja werd Nederlands kampioen bij de dames 25-30 jaar op de 50 en 100 meter rugcrawl. Op de 50 meter deed ze dit in een nieuw persoonlijk record van 31.94 seconden, die stond sinds 2017. ‘Ik heb de afgelopen tijd veel getraind op de rugcrawl en ben blij dat het er nu ook uitkomt!’, aldus Nadja. Op de 50 meter schoolslag behaalde ze een 4e plaats en op de 200 meter wisselslag de 5e plaats. Selene werd kampioen op de 50 meter schoolslag in dezelfde leeftijdscategorie in 34.10 seconden. Op de 200 meter wisselslag en 100 meter vrije slag won ze de zilveren medaille. Op de 50 meter vrije slag won ze brons. Samen met de Roosendaalse Valesca van den Bogert en Gastelse Roos Englebert zwommen de dames een nieuw Nederlands masterrecord op de 4x200 meter vrije slag (9:07.56) en 4x100 meter wisselslag (4:36.61).