kinderen lieten zich graag fotograferen te midden van de eendjes.jpg
kinderen lieten zich graag fotograferen te midden van de eendjes.jpg Foto: Vincent Wiegerinck

Het wordt een spannende race!

ETTEN-LEUR - ‘Het loopt erg goed met de verkoop van de lootjes voor de badeendrace’ zo vertelde Nico van Peer, een van de leden van de Lionsclub Etten-Leur e.o. 


Samen met de leden van Lionsclub De Vryeheydt Etten hebben de leden hun schouders onder de actie gezet. Zaterdag 27 mei is het dan zover. 


Het wordt net zoals vorig jaar weer spannend. Wethouder René Verwijmeren zal om 14.30 uur de 3.000 eendjes met behulp van een grote kraan lanceren in de vijver aan de Schoenmakershoek. 


Badeendrace


Met de opbrengst worden de bibliotheken van de basisscholen uitgebreid én worden kinderen van ouders die de kosten niet kunnen opbrengen toch in staat gesteld om deel te nemen aan sport of culturele activiteiten. ‘Een gezonde ontwikkeling van onze Etten-Leurse kinderen vinden wij van levensbelang’ zegt Nico. 


Vandaar dat Lions Quest, een Lions stichting die zich speciaal inzet voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen, de opbrengst zal verdubbelen. Om de actie te promoten werden in de afgelopen weekenden lootjes verkocht op verschillende plaatsen in Etten-Leur, kleurplaten uitgereikt en kinderen konden zich gratis laten fotograferen te midden van de eendjes (op het droge weliswaar). 


Lootjes kunnen nog steeds online besteld worden via www. Badeendrace-etten-leur.nl of tijdens de Leurse Havenfeesten.[n]