32e editie Leurse Havenfeesten van 26 t/m 29 mei

ETTEN-LEUR - De 32e editie van de Leurse Havenfeesten bevat weer een mooi en divers programma in het Pinksterweekend, van 26 t/m 29 mei. Op het programma staan: De Seniorenmiddag, Montmartre, de gezinsdag, een tentoonstelling in Het Trouwkerkje, de Grote Jaarmarkt, het Rock & Roll plein en activiteiten in het Schipperskwartier en de Lelieloop.


Vrijdag 26 mei Montmartre van 18.30-22.00 uur

Ruim vijftig gezellige marktkraampjes staan opgesteld aan de plaatselijke Seine (Leurse Haven). Tussen de kraampjes door worden optredens gegeven door de Nieuwe Nobelear Big Band en Theatergroep Josjes. A bientôt op Montmartre aan de Leurse Seine.


Zaterdag 27 mei Gezinsdag van 13.00-17.00 uur

Op de markt zijn vele oude ambachten te aanschouwen en er zijn een vijftigtal kramen met agrarische producten en aanverwante artikelen. Er zijn rondritten met oude tractoren, klassieke brommers en oldtimers. Om 14.15 uur strijden in de vijver nabij de feesttent 3000 badeendjes om de overwinning in de badeendrace. Daarnaast is er een groot kinderplein waar voor de jeugd t/m 12 jaar volop vertier te vinden is. Als extra verrassing hebben we daar het schminken door echte prinsessen van Little Wishes. Ten slotte is er ook een shantykorenfestival op de Leurse Dijk en in het Turfschip. Diverse koren treden bij toerbeurt op en laten hun mooiste shanty's horen.


Zaterdag 27 en zondag 28 mei Tentoonstelling Trouwkerkje

Zoals gebruikelijk tijdens de Havenfeesten zal op zaterdag van 13.00 tot 17.00 en zondag van 10.00 tot 17.00 een expositie plaatsvinden. Dit jaar exposeert, de in Etten-Leur woonachtige, Petra Verlooij haar werk. Wij nodigen u graag uit, een kijkje te komen nemen in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein.


Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei Schipperskwartier

Bij het Schipperskwartier kunt u op het terras koffie, bier en fris drinken. Ook zijn het Leurse bier Augustinus en de Leurse borrel verkrijgbaar. Het Schipperskwartier vindt u in het Schoenmakerspark aan de Muldersweg. Op 26 mei vanaf 20.00 uur treedt de band Afslag20 op. MeeZun2en verzorgt op 27 en 28 mei in het Schipperskwartier een programma met diverse artiesten met onder andere Marco Kanters en Robert Pater.


Zondag 28 mei Grote jaarmarkt met oude ambachten

Op eerste pinksterdag is de grote jaarmarkt. Er zijn maar liefst 300 kramen, oude ambachten zoals een touwslager, glasblazer en rietvlechter. In het Heerma van Vossplantsoen zijn demonstraties van stationaire motoren en staan klassieke bromfietsen en antieke tractoren te glimmen. Ook zijn er een vijftigtal klassieke bromfietsen te bewonderen. Alle brommerliefhebbers hebben dan de kans hun jeugdherinneringen weer op te halen. Dit jaar zal het Van Bergenplein worden omgetoverd tot een heus Rock & Roll plein! De jaren ’60 zullen hier herbeleefd worden met live muziek van Mainline 55 en Fonzie’s Triumph, en door de danspasjes van de ABC Boogie Club. Tevens een vintage markt met o.a. retro kleding en lp’s. Een springkussen is aanwezig voor de kinderen. Grote Jaarmarkt: eerste pinksterdag, zondag 28 mei 10.00 uur en 17.00 uur. De entree voor de jaarmarkt bedraagt € 2,50.


Maandag 29 mei Lelieloop 11.00-14.00 uur

Lelieloop georganiseerd door de Roadrunners Etten-Leur. Voor nadere informatie over de Lelieloop verwijzen wij naar www.rrel.nl/ Met vriendelijke groeten, Arjen Klep Stichting Adriaan van Bergen www.leursehavenfeesten.nl of https://ettenleur.stappen-shoppen.nl.[n]