Een eerdere editie van Wandeltocht Sint Philipsland.
Een eerdere editie van Wandeltocht Sint Philipsland. Foto: Sportdorp Sint Philipsland

Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

De Wandeltocht Sint Philipsland markeert traditioneel het begin van het wandelseizoen op het eiland. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende routes. De 6 kilometer start tussen 13.15 en 13.45 uur en de 10 kilometer start tussen 12.45 en 13.15 uur. De langste route van 20 kilometer gaat ook langs Brabant en begint tussen 12.15 en 12.45 uur. Let op: Bij de 10 en 20 kilometer zijn er locaties waar honden niet zijn toegestaan.

Aanmelden

Alle wandeltochten starten en eindigen bij dorpshuis De Wimpel. Na de wandeling is er gelegenheid om gezellig samen te komen en na te praten onder het genot van een kommetje snert en een pannenkoek. Voorinschrijving via www.jijoptholen.nl/wandeltocht wordt aangeraden, maar inschrijven en betalen op de dag zelf is ook mogelijk. De deelnamekosten bedragen 3,00 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen.