Pupillen niveau 6
Pupillen niveau 6 Foto: Yvonne Otto

Pupillen van Olympia Tholen succesvol tijdens turnwedstrijd in Vlijmen

Door: Redactie Sport en vereniging

THOLEN - Voor de tweede kwalificatiewedstrijd moesten de pupillen niveau 6 en 7 zaterdag 2 maart afreizen naar Vlijmen. Na deze wedstrijd is het afwachten of we met de teams en individueel de finales hebben behaald. Maar eerst maar eens lekker turnen. 

Beide teams hadden een goede teamspirit. In de eerste wedstrijd waren Sophia, Madelief, Liva, Pipp en Lynn aan de beurt. Sophia startte de wedstrijd met een ijzersterke oefening op balk. De andere meiden moesten helaas een val meenemen. Maar niet getreurd; we hebben nog drie onderdelen. Door naar de vloer met daarop een prachtige arabier flikflak van Pipp, deze had ze nog niet geturnd op een wedstrijd. Ook Lynn knalde er een goede vloeroefening uit.

Meerdere medailles

Op sprong lieten de meiden allemaal twee sprongen zien waardoor ze bonus verdienden. Ook op brug lieten de meiden hoge zwaaien zien en mooi doorgeturnde oefeningen. De meiden hadden goede tegenstanders deze wedstrijd, maar hebben zich keurig naar het podium geturnd en kregen de bronzen medaille omgehangen. Individueel mocht Pipp nogmaals het podium op en kreeg ook hier haar bronzen medaille.

In de middag kwamen de pupillen 3 niveau 7 (Lotte, Fleur, Emma, Maxime en Isabelle) hun wedstrijd turnen. Ze begonnen allemaal netjes op vloer. Door naar sprong met een knappe salto van Emma. Op de brug maakten we een paar foutjes, maar Lotte, Emma en Isabelle lieten mooie zwaaien zien en turnen hun oefening heel knap door.

In spanning afwachten

Op het laatste onderdeel balk lieten Maxime en Fleur strakke oefeningen zien met ontzettend weinig wiebeltjes. Heel erg knap en er werden ook mooie scores behaald. Als team zijn ze op een knappe 2e plaats geƫindigd en ook individueel mochten ze het podium op, Emma werd heel knap 3e en Lotte werd voor de tweede keer 1e. Nu moeten we afwachten of er teamfinales en individuele finales zijn behaald.