JazzBoz 2023
JazzBoz 2023 Foto: Micky Lint

Dit is het programma van JazzBoz 2024

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De organisatoren van JazzBoz stonden vrijdagavond klaar op de locatie van hoofdsponsor Bruynzeel Keukens voor de aftrap. Dit jaar viert het festival alweer zijn 48e jubileum en breidt het programma zich opnieuw uit met een extra podium en een veelbelovend programma: “We hebben er weer onwijs veel zin in.”

Nog 2 maanden en dan is het weer zover: JazzBoz 2024. Van 23 tot en met 26 mei staat de binnenstad van Bergen op Zoom weer volledig in het teken van de 48e editie van het Bergse jazzweekend. De aftrap van de 48e editie vond vrijdagavond 22 maart plaats in de showroom van hoofdsponsor Bruynzeel Keukens. Bart Aarts, voorzitter van de Stichting Bergse Jazz Evenementen (SBJE), opent de avond: “We hebben weer een -naar onze mening- geweldig programma, geschikt voor jong en oud,” vertelt hij. Waar het Gouvernementsplein vorig jaar voor het eerst aan het programma werd toegevoegd, wordt er dit jaar, na het succes van vorig jaar, nog een dag toegevoegd aan het programma. Aarts is trots op deze ontwikkeling en bedankt in zijn toespraak dan ook de sponsors die het festival steunen. “Zonder onze sponsors zou het niet mogelijk zijn om het weekend te realiseren.” Het driejarige contract dat SBJE met Bruynzeel Keukens afsloot, loopt over een jaar af. Maar daar steekt de hoofdsponsor nog even een stokje voor: “We kunnen verheugd aankondigen dat we het contract opnieuw met drie jaar verlengen!”

Het programma belooft weer een feest te worden. Zo zal Sven Hammond het programma op vrijdagavond aftrappen, zal Edwin Rutten een kinderconcert verzorgen, en zal de 11-voudig Grammy Award winnaar Philip Lassiter de Grote Markt op zijn kop zetten. Bekijk hieronder het volledige programma. 

Volledig programma

Vrijdag 24 mei

Zaterdag 25 mei

Zondag 26 mei

Bekijk voor alle aanvullende informatie over het festival en de artiesten de website van JazzBoz.