Teams regiokampioenschappen ABC-niveau
Teams regiokampioenschappen ABC-niveau Foto: Turnvereniging U.d.I. Bergen op Zoom

Meerdere podiumplaatsen voor springers U.d.I.

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen 2 weekenden hadden de springgroepen van U.d.I. Bergen op Zoom meegedaan aan de regiokampioenschappen. Hierbij wisten zij meerdere keren het podium te behalen.


Op zaterdag 16 maart was het eerst de beurt aan de groepen in de ABC-lijn. Aan deze wedstrijd deden 3 teams mee in verschillende leeftijdscategorieën. 

Het jeugd mix team bestond uit Noa, Alieke, Amélie, Tom, Jennifer, Julia, Jill, Nina en Fenne. Voor een groot aantal van dit team was het hun eerste keer uitkomend binnen het C niveau. Ten opzichte van vorige wedstrijd hebben zij nieuwe sprongen laten zien. Ze hebben goed laten zien dat ze thuis horen binnen dit niveau. Zij mochten de wedstrijd dag afsluiten met drie keer een tweede plaats.

Het junior meiden team bestond uit Linde V, Kaylee, Maxime, Lynn, Julie, Linde v G en Amber. voor dit team lagen de doelen wat hoger dan vorige wedstrijd. Dit keer was het doel om te steven naar maximale waardes. Ze konden zich goed staande houden tussen een groot deelnemers veld. Aan het eind van de dag namen zij drie keer een eerste plek mee naar huis.

Het senioren mix team bestond uit Rick, Tess, Jaydi, Veronique, Jayvan en Damian.

Ook dit team deed op het toestel minitrampoline een hoger niveau dan vorige wedstrijd. Vorige wedstrijd sprongen zij nog airtumbling en dit keer kwamen ze uit op de airtrack. Aan het eind van de dag mochten zij op het hoogste podium staan voor het toestel airtrack.

Afgelopen zaterdag 23 maart was het de beurt aan de jongere springers op E-niveau. 

Aan deze wedstrijd deden twee teams mee, een jeugd team en een benjamin team. 

Voor veel springers hun allereerste wedstrijd wat toch echt wel spannend is. Iedereen wist plezier te hebben en wat waren ze ook trots op zichzelf dat sommige moeilijke sprongen goed lukte. Uiteindelijk werd het jeugd team twee keer tweede en het benjamin team één keer tweede en twee keer derde.

Nu op naar het NK Clubteam volgende week.[n]