vlnr Bas, Joram, Jasper
vlnr Bas, Joram, Jasper Foto: D.Ornek

Heren Dynamo-Roosendaal geplaatst voor finales NK

ROOSENDAAL - Op zaterdag 23 maart werden in Best de halve finales van het Nederlands Kampioenschap heren turnen gehouden. Zes heren van Dynamo-Roosendaal hebben zich hiervoor weten te plaatsen.


In de vroege ochtend was het de beurt aan Zito Saarloos en Dylan Meesters. Beide heren komen uit in de 2e divisie jeugd. Deze heren hadden zich tijdens de districtwedstrijden weten te plaatsen voor deze halve finale. Zito haalde de 3e score van zijn baan op vloer en de 3e score van de baan op ringen.Hij werd 14e allround van zijn baan en 38e in de gehele 2e divisie jeugd. Dylan werd 3e op rekstok en brug in zijn baan en werd 13e allround van zijn baan en knap 23e in het totaal klassement. 

Met deze uitslag staat Dylan in de allround finale en hebben beide jongens ieder ook 2 toestelfinales op de bovengenoemde toestellen.

In de volgende wedstrijd turnde Chris Fikke, hij komt uit in de 2e divisie senior. Hij werd 24e tijdens deze wedstrijd en 26e in het seizoensklassement. Ook hij staat hiermee in de allround finale. 


In de laatste wedstrijd zaten Jasper Joosen, Bas Wijnsma en Joram Brouwers. Jasper turnt in de eerste divisie Junior2, hij werd in deze wedstrijd 4e en in het seizoensklassement 5e. In deze categorie turnen heel weinig jongens en daarom heeft hij ook alle 6 de toestelfinales weten te bereiken en ook de allround finale.

Bas en Joram turnen beide in de 1e divisie senior. Helaas worden beide heren gekweld door blessures waardoor ze beide niet volledig kunnen laten zien wat ze kunnen. Bas heeft helaas niet een allround halve finale geturnd waardoor hij zich ook niet geplaatst heeft voor de allround finale. Wel turnde hij in de halve finale, ringen, voltige en brug. Door 1e te worden op brug en de andere toestellen ook bij de beste te behoren haalde hij op alle 3 deze toestellen een finale plaats.

Joram turnde ondanks blessure wel de volledige halve finale en werd in deze wedstrijd 9e en 8e in het seizoens klassement. Op toestel ringen werd hij eerste en op brug net na Bas tweede waardoor hij hierop finale plekken wist te behalen. 

Programma

Op 6 april komen de 1e divisie junior1 heren weer aan de beurt en op 7 april turnen Bas en Joram met de andere heren van team Brabant de finale van het Nederlands Kampioenschap teams in de eredivisie.[n]