Halve finalisten jeugd en junior eerste divisie
Halve finalisten jeugd en junior eerste divisie Foto: Trainster

Turnsucces voor Dynamo in Purmerend

ROOSENDAAL - Zaterdag 23 maart stond de halve finale individueel gepland voor de geplaatste eerste divisie turnsters van de A selectie. 


Bij de jeugd eerstedivisie turnde Jada, Bryanna, Emely, Luna en Naomi. Bryanna werd knap derde na een valse start op het eerste toestel Jada werd 5e, Naomi 6e deze drie plaatsen zich hiermee voor de finale. En haalde diverse toestelfinales binnen. 


Luna en Emely hadden wat pech en wat foutjes hier en daar. Luna plaatst zich als reserve voor de meerkamp en balk. Emely moest helaas met lege handen naar huis. Bij de junioren eerste divisie turnde Sterre, Joany en Dewi. Joany werd ondanks een herstellende enkel blessure 1e en Sterre werd 6e hiermee plaatsen ze zich beiden voor de finale. Tevens voor hen diverse toestelfinales behaald. 


Dewi stond er minder rooskleurig voor omdat ze twee kwalificaties had moeten laten gaan i.v.m. blessure. Ze turnde zich vandaag naar de 15e plaats maar dit was helaas net niet genoeg voor plaatsing voor de meerkampfinale wel staat ze reserve voor toestelfinale vloer. Esmee senior eerste divisie mocht hierna turnen. Zijn werd vandaag 10e in de halve finale daarmee plaatst ze zich netjes voor de meerkamp finale. Op zondag mochten de middenbouw niveau 1 turnsters Grada en Zindzi hun seizoensfinale turnen met hun team met turnsters van Mauritius. 


Ze turnden zich met hun team naar een hele mooie derde plaats op het hoogste niveau in hun leeftijdscategorie dus een heel mooi resultaat voor deze turnsters.[n]