Toon en Corrina Kouwen | Tekst en foto door Christel Schiphorst
Toon en Corrina Kouwen | Tekst en foto door Christel Schiphorst

Toon en Corrina blikken terug op de afleveringen: ‘Meedoen was in één woord: Fantastisch!’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN -  “Het was in één woord fantástisch!”, straalt Corrina Kouwen. “We worden overal herkend, van Friesland tot aan Steenbergen, zelfs in het buitenland. Ik heb fans!”

In de laatste afleveringen van het jaar zagen we Corrina, die op zoek ging naar een passende outfit voor haar ‘Fout en Stout-party’, dat resulteerde in een sexy ‘Woutenpak’, ‘not-done’ natuurlijk in de reizigerswereld. En ook de wedstrijd waar zoon Tony moet keepen, zorgt weer voor de nodige hilariteit. “Ik trek de bal gewoon aan, voorspel, buitenspel, overspel…ik weet het niet hoor,” grapt Corrina.  En dan als kers op de taart een heuse kerstspecial in Winterberg: wat een vrolijkheid in de sneeuw!

De energie van Corrina spat niet alleen van het beeldscherm in de serie ‘Bij Ons Op Het Kamp’, maar ook gewoon in de woonkamer. Na een aantal columns te hebben geschreven, vond ik het hoogtijd om eens op bezoek te gaan bij deze nieuwe BN-ers. De ontvangst was allerhartelijkst!

Vergrootglas
“Je ligt werkelijk waar onder een vergrootglas”, trapt Corrina af. “Wij zijn meermaals benaderd door RTL5 om mee te doen en uiteindelijk hebben we ja gezegd. Ik kan wel zeggen dat er een ‘leven is vóór de serie en een leven ná de serie.’ Wij worden nu overál herkend. Dat is zo leuk! Ik heb ondertussen wel 20.000 volgers op Social Media en ik krijg heel veel lieve berichtjes van mensen. Onlangs van iemand die erg ziek is en me schreef dat we haar dag zo opfleuren, als ze naar de serie kijkt. Nou, daar doe je het toch voor: mensen blij maken! Dat zijn hele mooie dingen. Mensen vragen me zelfs om gesigneerde foto’s,” lacht de vrolijke ‘blondine’.

Ook Toon is heel enthousiast,  alhoewel dit wel echt ‘het dingetje van Corien is’. “Ik merk het zelfs in mijn bedrijf: ik heb er nieuwe klanten bij gekregen. Heel bijzonder. De reacties zijn heel positief, ook op de columns in de Bode trouwens,” weet Toon. “RTL5 is ook heel tevreden met de kijkcijfers, tot één miljoen kijkers en ook steeds meer hier uit de regio.”

Totaalplaatje
Helaas krijgen deze nieuwe BN-ers ook negatieve reacties, maar daar proberen ze zich zoveel mogelijk van te distantiëren. “Daar kunnen we ook over praten met een team van RTL trouwens, omdat het helaas vaak voorkomt “, vertelt Corrina. “Reality TV komt niet zomaar tot stand. In een periode van zo’n 5 maanden hebben de Kouwens voor iedere aflevering een team van 4 mensen over de vloer gehad, die ze op de voet volgde. Er werd al meteen ge-edit, soms moest een scène toch wel even overnieuw, maar alles is wel uit het leven gegrepen. ”We wilden meedoen, maar dan wel ons hele leven laten zien. Met de kinderen, onze ouders, het werk, de vrienden. Geen taboes, gewoon breed neerzetten wat we doen en waar we leven. Echt een totaalplaatje. We vinden het ook leuk om Steenbergen positief op de kaart te zetten,” bevestigt Corrina. “Waarbij er overigens nog wel flink wat moet gebeuren door de gemeente voor de uitvoering van het landelijke woonwagen- en standplaatsenbeleid,” vult Toon aan.

Het programma was overigens genomineerd voor de Dutch Reality Awards. Dat zal ook in 2024 het geval zijn. “We waren uitgenodigd voor de TV-première en ook voor de Reality Awards. Een hele beleving. En ik ben ook gevraagd om jurylid te zijn bij een Miss-verkiezing van Drag Queens,” lacht Corrina, “en ik zit in de radioshow ‘Borreltijd’. Ook Tony heeft een schare aan fans, niet langs de lijn, maar op snapchat. Overweldigend.” Toon rondt af: “Het mooie is dat we dankzij deze bekendheid ook veel goeds kunnen doen, door mee te doen met liefdadigheidsevenementen, zoals een benefietconcert voor zieke kinderen.” 

Komen de Kouwens in het volgende seizoen ‘Bij Ons Op Het Kamp’ weer in beeld? Dat blijft nog een verrassing…