Wiener Melange Nieuwjaarsconcert.
Wiener Melange Nieuwjaarsconcert. Foto: ROWB

Wervelend muzikaal nieuwjaar met Wiener Melange

STEENBERGEN - Een nieuw jaar is pas écht begonnen met een Weens nieuwjaarsconcert. Het Regio Orkest West-Brabant nodigt u uit Wiener Melange 2024! In de culturele agenda van Steenbergen is een mooie plaats gevonden voor misschien wel een nieuwe traditie. We starten die graag op zaterdag 13 januari in Steenbergs eigen ‘Goldene Saal’, Het Cromwiel.

Vanaf 20.00u speelt het Regio Orkest West-Brabant een prachtig samengesteld programma. We brengen uiteraard een zwierige ode aan de familie Strauss. Uit de operette Das Spitzentuch der Königin koos de jonge Johann de mooiste melodieeën en bracht ze samen in Rosen aus dem Süden. En neef Eduard verrast het publiek met de snelle polka Bahn Frei, een ware parel.

Het ROWB gaat dit jaar maar liefst twee verrassende muzikale ontmoetingen aan. De Zevenbergse balletstudio Tamara komt maar liefst twee keer op het podium om een bijzondere wending te geven aan klassiekers. De tweede gast is zangeres Monique ten Cate. Met haar maakt het orkest twee prachtige uitstapjes naar Les Miserables et... Voila! Het orkest staat olv Junior Huigen, een jonge en ambitieuze dirigent uit Steenbergen. Ook benieuwd hoe hij de Florentiner Marsch onder handen heeft genomen? Onze presentatrice Marjolein de Wit praat u soepel door het concert richting de gezellige derde helft in Het Cromwiel. Het concert begint om 20.00u. De deur van de ‘Goldene Saal’ opent om 19.30u. Bij elke entreekaart krijgt u twee consumptiebonnen. De online kaartverkoop is gestart via kaartverkoop@regio-orkest.nl, maar ook aan de zaal zijn de kaarten verkrijgbaar.

Orkest op volle sterkte
Het ROWB staat bekend om haar prachtige concerten. Daar zijn natuurlijk voldoende muzikanten voor nodig. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste muzikanten, jong of al meer ervaren. Zo houden we ons orkest op vollesterkte. Wil je een keer naast de muzikanten in het orkest zitten, ervaren hoe het is om het geluid van alle kanten te horen? Schuif op donderdagavond gerust aan tijdens onze repetities in De Parel in Fijnaart.

Meer horen?
Direct na dit concert verandert het orkest plotsklaps letterlijk en figuurlijk in een ‘luchtig’ lente-orkest. Op zaterdag 20 april maken we er met harmonie Nederland en Oranje een Brabants onderonsje van in Agora in Rucphen en brengen we ons programma ‘Spring is in the air’.[n]