Riley-Joy, Latoya, Jackie-Lou
Riley-Joy, Latoya, Jackie-Lou Foto: Christel Schiphorst

De klanten weten de weg naar Verwijks’ kraam goed te vinden. Ze komen vanuit Dinteloord, maar ook van heinde en verre, zelfs vanaf de camping in Zeeland.


“We zijn speciaal hier naar de supermarkt gegaan, vanuit Zeeland in plaats van de boodschappen te doen in Steenbergen, omdat we weten dat hier een goede oliebollenkraam staat. Ze zijn gewoon lekker, niet vet, de mensen zijn vriendelijk en ze blijven een paar dagen lekker. Ook belangrijk: deze kraam stinkt niet, dus dat is teken dat ze goede olie gebruiken,” aldus de vakantiegangster.

Dat kan ook Latoya beamen, moeder van twee kleintjes die helemaal verzot zijn op oliebollen, zonder krentjes. “Het is de tijd van het jaar, dus als de kraam hier staat komen we in december wel een aantal keer een zak met oliebollen halen. Mijn kinderen zijn er helemaal dol op en roepen al van ver: “Mama, oliebollen!”

Jackie-Lou (3) en Riley-Joy (2) zitten in no time onder de poedersuiker, want ook daar is Verwijk heel gul mee. “Als het aan de kids ligt, komen ze iedere dag voor een oliebol, maar dat doen we maar niet. Deze zak gaan we dadelijk brengen naar opa en oma. Dat is gezellig en lekker. Opa en oma vinden deze oliebollen ook heerlijk.” Volgens het kleine grut zijn deze oliebollen ‘de beste en het lekkerst’. Als er een kinderjury bestond, dan stond Verwijk hoog genomineerd. 

Het oude jaar is in ieder geval smakelijk uitgeluid. Nu op naar een gezond en sprankelend 2024! [n] 

TEKSTEN CHRISTEL SCHIPHORST